Tesco-resultat overdrevet med 250 mio. pund

Den britiske supermarkedskæde Tesco var lige lovlig positiv omkring den resultatprognose, som selskabet kom kom i slutningen af august.

Den britiske supermarkedskæde Tesco var lige lovlig positiv omkring den resultatprognose, som selskabet kom kom i slutningen af august. Fold sammen
Læs mere
Foto: PAUL HACKETT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet oplyser mandag, at prognosen for indtjeningen var 250 mio. pund for høj, svarende til knap 2,4 mia. kr.

- På baggrund af foreløbige undersøgelser af den britiske fødevareforretning vurderer bestyrelsen, at den udstedte guidance 29. august for gruppens indtjening for de seks måneder frem til 23. august var overdrevet med estimerede 250 mio. pund, skriver Tesco.

Selskabet anfører, at en del af påvirkningen skyldes timing-mæssige forhold, og at det arbejder på at finde ud af omfanget af de forhold, og hvordan deres påvirkning vil blive for hele året.

- Vi har afdækket et alvorligt problem og har reageret i overensstemmelse hermed. Formanden og jeg har handlet hurtigt for at etablere en omfattende uafhængig undersøgelse, siger selskabets administrerende direktør Dave Lewis.

I meddelelsen i august oplyste supermarkedskæden, at det for halvårsperioden ventede et overskud i omegnen af 1,1 mia. pund, og indtjeningsprognosen for hele 2014/15 blev udmeldt til intervallet mellem 2,4 og 2,5 mia. pund.

Selskabet oplyser i mandagens meddelelse, at de vil komme med en yderligere opdatering i forbindelse med sit kvartalsregnskab 23. oktober 2014.