Tesco-formand indikerer mulig afgang efter undersøgelse

Formanden for den britiske supermarkedskæde Tesco, Richard Broadbent, vil overveje om han skal fortsætte, når en undersøgelse af selskabets regnskabspraksis er tilendebragt. Det oplyser folk med kendskab til situationen ifølge Wall Street Journal.

Formanden for den britiske supermarkedskæde Tesco, Richard Broadbent, vil overveje om han skal fortsætte, når en undersøgelse af selskabets regnskabspraksis er tilendebragt. Det oplyser folk med kendskab til situationen ifølge Wall Street Journal. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUKE MACGREGOR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I september afskedigede supermarkedskæden fire chefer og hyrede et revisionsfirma til at foretage en gennemgang af selskabet, efter at selskabets bestyrelse fandt ud af, at en resultatprognose fra i slutningen af august viste en indtjening, der var 250 mio. pund for høj - svarende til en afvigelse på 2,4 mia. kr.

- På baggrund af foreløbige undersøgelser af den britiske fødevareforretning vurderer bestyrelsen, at den udstedte guidance 29. august for gruppens indtjening for de seks måneder frem til 23. august var overdrevet med estimerede 250 mio. pund, skrev Tesco i den forbindelse.

Det er revisionsfirmaet Deloitte, der er hyret til at foretage en undersøgelse af det overdrevne resultat, skriver Wall Street Journal mandag med henvisning til en af de unavngivne kilder.

Broadbent, der har været formand for Tesco siden 2011, har været under pres som følge af sagen, men hvor han tidligere i sagsforløbet afviste at spekulere i sin fremtid indikerer han ifølge de unavngivne kilder nu, at tiden for hans afgang kan komme, når resultatet af undersøgelsen foreligger.