Telmore giver gratis æbler

Kunder, der tilmelder sig hos teleselskabet Telmore, får nu en kasse æbler oveni. Æblerne er en provokation til Apple, der har ladet Telia få monopol på iPhonen.

Snup et æble til dit SIM-kort. Men glem alt om iPhones. Apple er arrogant, siger Telmore. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sisse Stroyer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godt et halvt år efter at Telia som det hidtil eneste teleselskab i Danmark begyndte at sælge iPhonen, er det fortsat kun Telia, der må sælge den berømte telefon.

Det får nu Telmore til at iværksætte en provokerende kampagne, hvor nye kunder får en kasse æbler sammen med deres nye SIM-kort. Det er kun de første 3000 kunder, der får æblerne - men iPhonen må de fortsat kigge langt efter.

I en pressemeddelelse fra selskabet langer direktør Allan Christiansen ud efter Apple, som Telmore beskylder for at være arrogant, monopolistisk - og for at hæmme konkurrencen.

Der var fra begyndelsen spekulationer om, hvor længe Apple ville lade Telia være eneleverandør af iPhonen. Apples strategi for iPhone 3G, der blev sendt på markedet i juli, var at gå efter en høj volumen.

Derfor blev telefonen sat til salg i stort set samtlige lande, hvor telekunderne havde råd til at købe den pebrede sag - og derfor giver det på længere sigt ikke meget mening, at binde telefonen til kun en enkelt teleoperatør.

Uvist hvornår andre kan sælge iPhone
Apple har dog indtil videre ikke indikeret, hvornår de vil lade andre operatører sælge telefonen - eller om de overhovedet vil det. I USA sælges iPhonen eksklusivt af AT&T, der tidligere har erklæret, at telefonen ikke er en specielt god forretning for dem, fordi Apple stiller krav om at få en bid af kundernes forbrug.

Telefonen er særligt kendetegnet ved at være storforbrugende af datatjenester. Og netop datatjenester er et af de områder, hvor teleselskaberne gerne vil have vækst. Mobildata er nemlig en del af de fleste abonnementer, men kunderne har hidtil ikke taget muligheden for at surfe mobilt til sig, og derfor har teleselskaberne ikke den forretning ud af dataforbruget, som de kunne have.

Det har iPhonen vendt op og ned på og et selskab som Telmore ville - med en datapris på en femmer per megabyte hurtigt få en fin forretning ud af at have iPhone-kunder i stald.

Flere teleselskaber har dog forsøgt uden held at få fat i telefonen. Tidligere har Telmore-stifter Frank Rasmussen, der nu driver selskabet Bibob, annonceret, at han ville sætte iPhones til salg allerede i 2008, men det skete imidlertid aldrig. Samtidig har forhandleren Telekæden tidligere solgt oplåste iPhones, men måtte stoppe efter pres fra Apple.