Telmore betaler bøde på 100.000 kr.

Telmore, som var et af 8 bredbåndsudbydere, Forbrugerombudsmanden sidste år meldte til politiet, har nu accepteret at betale en bøde på 100.000 kr. for overtrædelse af markedsføringsloven.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Telmore blev politianmeldt for overtrædelse af markedsføringslovens, fordi selskabet på sin hjemmeside og i bannerreklamer på andre hjemmesider havde annonceret med den månedlige abonnementspris for bredbånd uden at oplyse, at der også var et oprettelsesgebyr forbundet med at tegne abonnementet.

Oplysningen om oprettelsesgebyret fremgik, når man bestilte abonnementet, men Telmore havde ikke oplyst om det i markedsføringen.

Det var i strid med markedsføringsloven, og selskabet blev derfor sammen med 7 andre selskaber anmeldt til politiet. Sagen er altså nu afsluttet med, at Telmore betaler en bøde på 100.000 kr.

"Jeg er glad for, at Telmore har erkendt forholdet samt rettet deres markedsføring, da det er med til at sikre gennemsigtigheden på markedet og gøre det nemmere for forbrugerne at sammenligne priser", udtaler forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Bødestørrelsen

Bødens størrelse er fastsat på baggrund af størrelsen af markedsføringsomkostningerne. Derudover er der bl.a. taget hensyn til, at Telmore rettede ind umiddelbart efter Forbrugerombudsmandens første henvendelse, og at det kun var i forhold til Telmores bredbåndsprodukter og ikke de øvrige telefoniprodukter, at der var problemer.

Desuden blev det tillagt vægt, at Telmore ikke tidligere har modtaget indskærpelser fra Forbrugerombudsmanden.