Teliasonera deler forretningen op

Det svenske teleselskab Teliasonera omstrukturerer forretningen og fjerner de eksisterende forretningsområder. I stedet deles forretningen op i tre geografiske områder - Europa, Eurasien og Sverige.

Foto: TELIASONERA/HO. Det svenske teleselskab Teliasonera omstrukturerer forretningen og fjerner de eksisterende forretningsområder
Læs mere
Fold sammen

Formålet med skiftet, der også medfører ændringer i ledelsen, er at øge kundefokus i de enkelte områder.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra selskabet mandag morgen.

»Landene bliver den ledende dimension i den nye driftsmodel, da det er der, vi interagerer med kunderne. Vi fjerner forretningsområde-laget fra den eksisterende organisation. I stedet styrker vi de lokale aktiviteter (...). Vi mener, at denne model vil gøre det muligt at tilbyde vores kunder en bedre service samtidig med, at det øger gennemsigtigheden i vores præstationer, siger Johan Dennelind, der er administrerende direktør for Teliasonera, i meddelelsen.

Ændringerne betyder samtidig en omstrukturering af ledelsen, der fremover skal bestå af 12 medlemmer. I første omgang bliver Erik Hallberg nyt medlem af ledelsen hos Teliasonera. Han erstatter Veysel Aral med omgående virkning og bliver ny chef for Eurasia-regionen fra den 1. april.

Med den nye struktur er der samtidig to tomme pladser i ledelsen, der mangler en direktør for erhverv og for strategi og forretningsudvikling, fortæller Teliasonera.