Telia vil købe TDCs polske selskab

Det tog TDC flere år at slippe ud af Polen. Nu vil Telia købe det gamle TDC-selskab.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det tog TDC adskillige år med juridiske tovtrækkerier at slippe ud af Polen, hvor TDC ejede en fjerdedel af landets dengang tredjestørste mobilselskab. Nu står svenske Telia klar til at købe hele det polske eventyr.

Telia, som er Nordens største teleselskab, meddelte torsdag, at det er interesseret i at købe Polkomtel, som i mellemtiden er blevet Polens største mobilselskab. Polen er et hurtigt voksende marked for mobiltelefoni, og Telia vil meget gerne have en fod indenfor her, ligesom Telia arbejder på en lang række andre østeeuropæiske, centralasiatiske og asiatiske markeder.

»Vi er stadig meget tidlig i processen. Vi vil se seriøst på det, men der skal være god værdi for vore aktionærer,« siger Telia-talsmand Cecilia Edström i en kommentar.

TDC solgte 18. december 2008 sine 24 procent af aktierne i Polkomtel til britiske Vodafone - verdens største mobilselskab - for fire milliarder kroner efter skat efter kontant afregning på 5,4 mia. kr. I flere år forinden havde TDC kæmpet med at slippe af med sine aktier, men et kompliceret spil med de øvrige ejere - en række polske virksomheder og fagforeninger foruden Vodafone - forhindrede dette.

Polkomtel vurderes at være fire milliarder euro værd.