Telia varmer op til 3G med Dell-aftale

PC-fabrikanten Dell sælger nu bærbare computere med data­adgang til Telias kommende 3G-net.

Hos Dell kan man bestille en bærbar PC med indbygget data- og SIM-kort til Telia. Toru Yamanak/AFP Fold sammen
Læs mere
Telia gør klar til at åbne sit 3G-mobilnet inden nytår, mens Dells bærbare computere vil blive solgt med 3G-datakort til Telia.

Endnu har svensk-finske Telia ikke åbnet sit 3G-net i Danmark, sådan som konkurrenterne TDC, Sonofon og »3« har. Det sker dog stadig i »slutningen af 2007«.

Aftalen med Dell betyder, at man via Dells netsted kan bestille en bærbar PC med indbygget data- og SIM-kort til Telia, så man på farten kan hente og sende post, koble sig på firmaets net o.s.v. Super-3G-teknologien (også kaldet turbo-3G) er langt hurtigere end det normale 3G-net og ligger i hastighed i nærheden af en solid bredbåndsforbindelse derhjemme. De fleste forventer, at netop høj hastighed fra computeren vil give 3G et gennembrud.

»Lige nu giver det os en position på markedet og fortæller, at nu kommer Telia snart med turbo-3G. Men vi skal selvfølgelig have en betydelig del af markedet – det er ikke for sjov,« siger Anders Monrad Rentorff, kommunikationsdirektør i Telia Danmark.

Telias hurtigste bud lige nu er den såkaldte EDGE-teknologi, som øger hastigheden på det almindelig GSM-mobilnet.

Telia-abonnementet bliver ikke en fast del af prisen på Dell-computeren. Det sælges separat til 349 kroner om måneden for frit dataforbrug.