Telia udnævner ny international topchef

Nordens største teleselskab Telia har nu sat navn på, hvem der bliver selskabets nye internationale topchef.

TeliaSonera - eller i Danmark kendt som Telia - har udnævnt en ny internationalt topchef efter mange spekulationer om, hvem der skulle overtage den post. Arkivfoto: EPA / Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: TELIASONERA/HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der har gennem foråret været mange spekulationer om, hvem der skulle overtage posten som topchef for Nordens største teleselskab Telia - eller TeliaSonera som selskabet går under internationalt. Nu har selskabet sat navn på den nye topchef, der bliver Johan Dennelind, nuværende chef for det sydafrikanske Vodacom International.

Johan Dennelind var ifølge nyhedsbureauet Reuters ikke blandt de personer, der ellers var blevet tippet blandt de profiler, som var i spil til at overtage posten.

Der har i løbet af foråret været flere navne i spil til, hvem Telias bestyrelsesformand Marie Ehrling ville udnævne som øverste chef for Nordens største teleselskab.

Med valget af Johan Dennelind er selskabet gået efter en profil med solid erfaring i »emerging markets«, hvor selskabet ifølge Reuters har hentet vækst de seneste år. Men altså også et område, hvor Telia har været under kritik.

Som ny mand i spidsen for selskabet efterfølger Johan Denneling den tidligere topchef Lars Nyberg, der gik oven på en undersøgelse, der ikke kunne frikende frikende Telia-ledelsen for ansvar i forbindelse med en bestikkelsessag fra Usbekistan. Her havde Telia gennem et skuffeselskab i Gibraltar med tætte forbindelser til Usbekistans diktators datter, der er øverst ansvarlig for landets telemarked, købt en 3G-mobillicens i landet.

»Dennelind har bevist, at han med succes kan lede organisationer i væsentlige forandringsprocesser i et internationalt miljø,« siger bestyrelsesformand Marie Ehrling ifølge Bloomberg.com om udnævnelsen. 

Tiltræder officiel 1. september

Johan Dennelind tiltræder officielt i den nye stilling 1. september 2013, men vil ifølge Bloomberg.com være tilgængelig for selskabet allerede fra 1. juli.

Frem til 1. september fortsætter Per-Arne Blomquist som fungerende administrerende direktør og vil efterfølgende vende tilbage til sit job som økonomidirektør.

Telia hører til blandt verdens ti største mobilselskaber og er i Danmark nummer tre efter TDC og norske Telenor.