Telia-topchef afskriver helt køb af TDC

Den svensk-finske telegigant har nu helt droppet tanken om at købe TDC for at løse »vores danske situation«, siger koncernchefen.

Telias topchef, Johan Dennelind, udelukker helt at købe TDC. Foto: Telia Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordens største telekoncern, Telia, har helt afskrevet muligheden for at købe TDC i Danmark.

Det fastslår Telias koncernchef, Johan Dennelind, i forbindelse med fremlæggelse af Telias regnskab for årets første tre måneder.

»Som jeg har sagt før, er prissætningen og risikoen ved TDC ikke attraktiv, og det er fortsat ikke attraktivt, så vi fokuserer på andre muligheder,« sagde han under præsentationen i Stockholm onsdag formiddag.

Vanvittig priskrig fortsætter

Telia i Danmark har siden lanceringen i 1995 været en dårlig forretning, og Johan Dennelind har tidligere meldt ud, at enten skal der ske markante forbedringer, eller også forlader Telia helt Danmark. Det skyldes den over ti år lange priskrig, som har kostet teleselskaberne milliarder af kroner i kampen om kunderne.

Situationen er ikke markant ændret, fastslår han.

»Selv om vi ser en slags stabilisering af priserne hos de teleselskaber, som har egne mobilnet, foregår der stadig en vanvittig priskrig blandt MVNOerne (de teleselskaber, der ikke har egne mobilnet men lejer sig ind på et af de tre mobilnet i Danmark, red.), og det presser priserne,« sagde Johan Dennelind.

Der skal klart købes op

Han tror ikke på, at Telia i Danmark i sig selv formår at vende situationen.

»Vi har ikke ændret vores syn på udsigten til at skabe tilstrækkelig værdi ved bare at være smartere og mere effektive. Det vil ikke klare det i forhold til vores aktionærer over tid. Derfor arbejder vi fortsat på strukturelle løsninger på vores danske situation. Og vi udelukker ikke noget, hvad angår strukturelle handler,« sagde Johan Dennelind, som dog skrev TDC ud af ligningen.

Telias koncernfinansdirektør, Christian Luiga, understregede ved regnskabsfremlæggelsen, at Telia-koncernen, som den svenske stat ejer 37,3 procent af, både kan mønstre et godt regnskab og en god pengekasse.

»Vi har et stærkt ønske om at købe op i Norden og Baltikum,« sagde han.

Farvel til endnu 28.000 mobilkunder

Telia i Danmark mistede i januar-marts endnu 28.000 mobilkunder oven i de 27.000, som forlod selskabet i julekvartalet. Derudover har 3.000 fastnetkunder og 2.000 internetabonnenter sagt farvel til Telia, som også står bag lavprismobilselskabet CallMe.

Trods kundetabet formåede Telia i Danmark dog at holde sin indtjening på samme niveau som i 2016.

Telia er Danmarks tredjestørste teleselskab efter TDC og Telenor.