Telia-top afviser knas på linien

Der er ingen uoverensstemmelser mellem Telias storejer, den svenske stat, og Telias ledelse, fastslår Telias ledelse, som dog ikke kommenterer det rygtede opkøb af TDC.

»Vi fører en kontinuerlig og konstruktiv dialog med alle større ejere,« fastslår Telias bestyrelsesformand, Marie Ehrling. Arkivfoto: Anders Wiklund, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: SCANPIX SWEDEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Telias topledelse afviser, at der er dårligt samarbejdsklima med den største aktionær, den svenske stat.

Den svenske avis Dagens Industri har fredag beskrevet, at der er knas på linien mellem Telias ledelse, Telias bestyrelse og den svenske stat, der ejer 37,3 procent af Nordens største telekoncern, som nu angiveligt igen arbejder på at købe danske TDC.

Men det har intet på sig, fastslår Telias bestyrelsesformand Marie Ehrling og koncernchef Johan Dennelind i en fælles udtalelse:

»Telias bestyrelse og ledelses dagsorden er den samme. Vi arbejder målrettet og med stor kraft på at komme fremad i en række af de komplekse spørgsmål, som Telia slås med som følge af beslutninger, som er taget, længe inden vi overtog ansvaret for selskabet,« skriver de to med henvisning til den oprydning, som de står i spidsen for oven på blandt andet bestikkelsesskandalen i Usbekistan, hvor Telia under bordet havde betalt penge til den daværende præsidents datter for at få en tilladelse til at drive mobilselskab i landet.

Konstruktiv dialog med storaktionærer

»Samarbejdet mellem koncernledelse og bestyrelse fungerer udmærket og præges af gensidig fortrolighed. Det er ikke vores opgave at have synspunkter om vores ejere - vores opgave er i samarbejde med vores ejere at skabe en god fremtid for Telia Company. Vi fører en kontinuerlig og konstruktiv dialog med alle større ejere,« fastslår Marie Ehrling og Johan Dennelind, der har siddet på deres poster siden henholdsvis februar og september 2013.

Angiveligt skulle der være knas om Telias fremtid i forhold til den svenske stat og den socialdemokratiske erhvervsminister Mikael Damberg, som ifølge kritikere ikke har meldt klart ud, hvad staten som storaktionær ønsker sig, at der skal ske fremover.

Marie Ehrling og Johan Dennelind kommenterer dog ikke dagens største historie om en mulig overtagelse af danske TDC. Ifølge Dagens Industri forsøger TDC at købe Sveriges største kabel-TV-selskab Com Hem, sådan som Berlingske tidligere har beskrevet det, men det vil spænde ben for en Telia-overtagelse, som i givet fald skal sælge Com Hem fra igen, fordi Telia allerede er stor på TV- og bredbåndsområdet i Sverige.