Telia sætter fart op på bredbånd

Ny teknologi vil give mulighed for at få Internet-forbindelser, der er 25 gange hurtigere end dagens gennemsnit.

Hastigheden på Telias bredbåndsnet skal op. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Telia går nu i gang med at skrue op for Internet-hastigheden på de faste linier, som selskabet har i Danmark, Sverige og Norge.

En million bredbåndsabonnenter i de tre skandinaviske lande vil få mulighed for at kunne få TV i HD-kvalitet, filmafspilning direkte over nettet og andre multimedietjenester som netspil, når Nordens største teleselskab opgraderer sit ADSL-net til den langt hurtigere VDSL2-teknologi, skriver Insidetelecom.no.

Hastighed falder med afstanden


Den svenske storleverandør af teleudstyr, Ericsson, skal stå for opgraderingen, der begynder i Sverige og vil tage et år. Dermed er man tættere på de svenske myndigheders mål om, at man overalt i landet vil kunne købe sig til hastigheder på op mod 100 megabit i sekundet. I dag er en god dansk gennemsnitsforbindelse på fire megabit i sekundet.

Bor man inden for de første 500 meter fra et knudepunkt på fastnettet, kan man opnå helt op til 250 megabit i sekundet. Efter 500 meter falder maksimumhastigheden til 100 megabit, og en kilometer derfra er topfarten 50 megabit i sekundet.

Intet konkret om Danmark

Telia i Danmark er meget fåmælte om aftalen.

»Vi kan ikke give detailler om, hvordan det vil foregå konkret,« siger kommunikationschef i Telia Bredbånd, Lone Berning, til Business.dk.