Telia overrasker på verdensplan

Salget af avancerede mobiltelefoner er det, der trækker læsset i Norden.

Telia - her det danske hovedsæde på Amager - klarer sig bedre end ventet på verdensplan. Foto: Torben Christensen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordens største teleselskab klarer sig på verdensplan bedre, end det var forventet, og topledelsen tror nu på, at det vil lykkes at tjene flere penge i årets sidste måneder.

Telia-koncernen fremlagde mandag morgen et resultat efter skat på 5,98 milliarder svenske kroner med et underliggende driftsresultat på 9,77 milliarder kroner - bedre end analytikerne havde forventet.

Topchef: Bedste resultat nogen sinde

Telia vælger samtidig at skrue op for den optimistiske tone for resten af året. Nu forventer man også her at nå en omsætningsfremgang på 4,3 procent, sådan som det har været gældende for de forgangne ni måneder.

Topchef Lars Nyberg er glad for resultatet for juli-september:

»Se på væksten. Det bliver bedre for hvert kvartal. I lokale valutaer voksede vi med 4,3 procent. Og vi fremlægger det bedste resultat nogen sinde, historisk set,« siger han.

Avancerede mobiltelefoner trækker læsset

De avancerede mobiltelefoner er det, der især trækker læsset i Norden.

»Efterspørgselen på smartphones i Norden løfter vore indtægter fra mobildata og hardwaresalg. I dag køber syv af ti kunder i Sverige en smartphone, hvilket giver større anvendelse og gennemsnitlig indtægt pr. bruger,« siger Lars Nyberg.

Telia har dog investeret noget mindre end forventet i infrastruktur, altså mobilnet. I alt blev der investeret for 2,94 milliarder svenske kroner, en milliard mindre end forventet.

Telia vinder især på sine investeringer på de eurasiatiske markeder. Alene i det kæmpe store Kazakhstan vokser omsætningen med otte procent til knap to milliarder svenske kroner.