Telia omorganiserer stort

Telegiganten fyrer endnu en topchef og opretter en europadivision under finsk ledelse.

Telias topchef siden september, Johan Dennelind, fortsætter oprydningen i en af verdens ti største mobilselskaber. Arkivfoto: bertil Eneväg Ericson, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: TT NEWS AGENCY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordens største telekoncern, svensk-finske Telia, rusker op i hele sin organisation, hvilket blandt andet betyder, at Telia i Danmark vil sortere under en ny chef.

Den store ændring i koncernledelsen fra 1. april betyder, at der fremover vil være tolv mand med blandet international erfaring og brancheerfaring. Dog bliver Telias direktør for Eurasien, Veysel Aral, straks skiftet ud med Erik Hallberg.

Bestikkelsessager bag ændring

Ændringerne sker oven på bestikkelsesaffærer i Usbekistan og senest Kazakhstan, som Telia angiveligt har været indblandet i i flere lande i Eurasien for at få mobillicenser. Sagerne kostede tidligere i år Lars Nyberg posten som Telias topchef, ligesom bestyrelsesformanden og dele af bestyrelsen gik af. For nylig blev vicekoncernchef og koncernfinansdirektør Per-Arne Blomquist og tre andre direktører fyret og anmeldt til politiet.

Det er den nye koncernchef, Johan Dennelind, som sammen med den i foråret udnævnte, nye bestyrelsesformand Marie Ehrling er i færd med at rydde op i koncernen.

Nu ændres organisationen, så der oprettes en særlig europaafdeling af Telia. Den vil tælle Danmark, Norge, Finland, Estland, letland, Litauen og Spanien men ikke Sverige, som bliver en selvstændig forretningsenhed. Europaafdelingen får Robert Andersson, som i dag er direktør for Telia Sonera i Finland, som direktør.

Tættere på kunderne

Formålet med ændringerne er ifølge Telia-koncernen at øge kundefokus ved at lægge mere ansvar ud i de enkelte lande.

»Vi tror, at denne model vil gøre det muligt for os at tilbyde vore kunder en bedre service, og på samme tid klargør den ansvaret for vor præstation,« siger Telia-topchef Johan Dennelind i en pressemeddelelse.

Samtidig gør Telia det klart på de indre linier, at der foreligger regler og etik, som skal overholdes overalt.

Telia er i Danmark nummer tre efter TDC og Telenor, men Telia og Telenor er i færd med at slå deres mobilnet sammen for at skabe Danmarks stærkeste mobilnet. I spidsen for Telia Danmark står administrerende direktør Søren Abildgaard, som har været teletopchef siden januar 2011, hvor han afløste Jesper Brøckner.