Telia og Dell i 3G-samarbejde

Telia varmer op til sin 3G-lancering med et samarbejde med kriseramte Dell om indbygning af et 3G-kort på bundkortet på Dells bærbare computere.

Telia lancerer 3G direkte som den hurtigste version af 3G, der starter ved 1,5 mbit/s og ikke 384 kbit/s som 3G har været indtil nu.

Og med lanceringen af samarbejdet med Dell sender Telia også et signal om, at den bærbare computer får en endog meget central placering i 3G-markedet.

Udbredelsen af bærbare computere ventes at eksploderer og udstyres de med et trådløst netkort i form af hurtigt 3G-net, kan det blive det kommercielle gennembrud for 3G.

"Markedet for mobilt bredbånd er ved at være modent, og samarbejdet med Dell gør det let for både erhvervskunder og private at komme på mobilt bredbånd over hele landet. Det støtter derfor godt op om vores strategi om øget mobilitet og fleksibilitet for vores kunder," vurderer adm. direktør Jesper Brøckner, Telia i en pressemeddelelse. I dag har mobilselskabet "3" stort set monopol på mobilt data over 3G.