Telia lukker hver femte butik

18 telebutikker skal lukkes i Sverige.

Telia lukker en række butikker i Sverige. I Danmark har teleselskabet over 40 egne butikker, blandt andet her på Strøget i København. Arkivfoto: Nils Meilvang, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordens største teleselskab, svensk-finske Telia, skærer kraftigt ned på antallet af butikker og lukker 18 af dem i Sverige.

Det svarer til hver femte, og omkring 100 ansatte berøres, om end det endnu ikke står klart, om der vil ske afskedigelser, skriver det svenske dagblad Expressen.

»I visse byer er der flere butikker, og visse steder findes der andre salgssteder, hvor kunderne kan henvende sig,« siger pressekontakt i Telia, Irene Krohn, til avisen.

Telia har lige nu 80 butikker i Sverige, som er den største kundegruppe i den nordiske telegigant. Omkring halvdelen af Telias driftsresultat stammer fra Sverige.

Sverigesdirektør gik tidligere på ugen

Direktøren for Telias svenske forretning, Hélène Barnekow, sagde tidligere på ugen op efter fire år i telekoncernen og næsten tre år som svensk chef.

I Danmark er Telia tredjestørste teleselskab efter TDC og Telenor og har omkring 40 butikker fordelt i hele landet.

Telia har været i Danmark siden 1995 og har siden 2014 drevet fælles mobilnet i Danmark sammen med sin norske konkurrent, Telenor.

Den svenske stat er med en ejerandel på 37,3 procent største enkeltejer i Telia-koncernen, der hører til blandt verdens største mobilselskaber men er ved at sælge fra i Eurasien for at koncentrere sig om Norden og de baltiske lande.