Telia-kunder fik en ekstra time på øjet

Mange svenskere fik i morges en ufrivillig længere nattesøvn. Telia-kunder i Sverige, som bruger mobiltelefonen som vækkeur, blev vækket for sent, da telefonselskabet ved en fejl skruede klokkeslættet på abonnenternes telefoner to timer tilbage.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En fejl på en central server hos telefonselskabet Telia betød, at de svenske abonnenter sov for længe tirsdag morgen. Serveren sendte et forkert signal til kundernes telefoner, som ændrede klokkeslættet med op til to timer.

Fejlen, der kun gik ud over Telias kunder i Sverige, skete da selskabets IT-medarbejdere arbejdede på serveren i nat. Det var især kunder i områderne Östra Svealand og Gotland, som fik stillet mobiltelefonens ur to timer tilbage. De kunder, som bruger telefonen som vækkeur, kom derfor for sent på arbejde eller til toget.

Fejlen ramte tilsyneladende især ejere af en iPhone.

- Klokken otte slukkede vi for signalet, så der nu ikke sendes noget signal i de berørte områder. Kunderne må derfor stille tiden på mobiltelefonerne manuelt for at få den rette tid, siger Hans G. Larsson, informationsansvarlig ved Telia i Sverige.

På forskellige hjemmesider kunne man tirsdag morgen læse historier om Telia-kunder, som kom for sent på arbejde eller til et fly. Men kunderne skal dog ikke forvente, at Telia vil kompensere for eventuelle tab, oplyser Hans G. Larsson.