Telia klager over TDCs TV-dominans

De to teleselskaber kan ikke enes om en pris, så Telia kan sælge TV og dermed konkurrere med TDC selv. Forhandlingerne har nu kørt i to år. Nu indbringes sagen for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

TV-signalet kan leveres ad mange kanaler, heriblandt via internetforbindelsen, d.v.s. over det fastnet, som TDC ejer. De øvrige teleselskaber lejer sig ind, men det kniber med at blive enige om prisen, og imens henter TDC masser af kunder ind. Arkivfoto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To af landets største teleselskaber er røget i totterne på hinanden. Telia anklager direkte sin større konkurrent, TDC, for at misbruge sin dominerende stilling på TV-området.

I to år har Telia forhandlet med TDC om at få en fast pris, så Telia kan tilbyde TV via det landsdækkende fastnet, som TDC ejer. Mens forhandlingerne fortsætter og fortsætter, har TDC rullet den helt store markedsføringskampagne ud og har - med Telias ord - »skovlet langt over 100.000 kunder ind« på TDCs eget Home Trio-tilbud, en pakkeløsning med TV, telefoni og internetforbindelse.

Kan kun nå en tredjedel af Danmark

Efter at Telenor som det tredje store teleselskab sidste år opgav at blive en spiller på TV-området, er Telia det eneste, som kan tilbyde hele paletten i konkurrence med TDC. Men Telia kan alene nå omkring 35 procent af de danske husstande, fordi aftalen med TDC ikke er faldet på plads.

Derfor klager Telia nu til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen over, at TDC afskærmer adgangen til markedet »ved at sætte grossistprisen på produktet så højt, at det umuliggør konkurrenters tilstedeværelse på markedet«.

Hurtig afgørelse ønskes

»TDC anvender margin squeeze (pres på indtjeningen, red.) og diskrimination til at afskærme konkurrenter adgangen til markedet. Det betyder, at det nu på tredje år reelt er umuligt for andre aktører at konkurrere med TDC på detailmarkedet for TV via telefonstikket,« siger Dan Strömberg, administrerende direktør for Telias bredbåndsforretning.

Telia håber på en hurtig afgørelse af striden.