Telia håber at gå fri af spareplan

Den danske afdeling skar 20 procent af medarbejderne væk i november og håber at klare frisag i ny sparerunde, hvor 2.000 stillinger skal væk i koncernen.

De ansatte i Telias danske hovedsæde på Holmbladsgade på Amager krydser fingre for, at sparerunden ikke rammer dem. Foto: Telia Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Telias danske afdeling krydser fingre for, at den omfattende spareplan, som den verdensomspændende koncern fremlagde onsdag morgen, ikke igen vil ramme Danmark.

Koncernchef Lars Nyberg meddelte ved fremlæggelsen af kvartalsregnskabet for juli-september, at Telia, der er et af verdens ti største mobilselskaber, skal skære 2.000 stillinger væk.

»Vi ved ikke, hvor og hvornår det sker. Der skal spares to milliarder svenske kroner over de næste to år. Det svarer til 2.000 jobs eller syv procent af alle Telias 29.000 ansatte. Det er et stort tal, og vi finder først i løbet af de næste par måneder ud af, hvordan det vil ske,« siger Telias danske topchef, Søren Abildgaard, til Business.dk.

20 procent af de ansatte sparet væk i november

Han stod selv i spidsen for den formodentlig største nedskæring i Danmark, siden Telia åbnede i 1995, da Telia Danmark i november 2011 skar 163 stillinger - eller omkring 20 procent af alle ansatte - væk for at få styr på økonomien.

»Det mobilmarked, som vi i Danmark har levet med i mange år, breder sig nu til andre lande,« konstaterer Søren Abildgaard.

Telia-koncernens store nedskæringsplan har rystet de svenske fagforeninger.

»Det føles som brandslukningsudrykninger,« konstaterer formanden for fagforeningen Seko Tele, Magnus Brattström, over for Svenska Dagbladet og efterlyser »fremtidsstrategien over, hvor vi er på vej hen«.

Fagforening: En bombe

Også formanden for Unionen Tela, Agneta Ahlström, er overrumplet over besparelsernes omfang.

»Dette slår ned som en bombe. Ingen er forberedt på det. At vi efter flere år med besparelser ikke kan få stilhed og ro, er tragisk,« siger hun til det svenske nyhedsbureau TT.

Lars Nyberg har over TT antydet, at de største besparelser vil ligge i Sverige.

»Vi har jo flest ansatte i Sverige, så det er muligvis en indikation, men jeg vil ikke gå ind i den spekulation,« siger han.

Telia har omkring 13.100 ansatte i Sverige og Finland og 1.142 i Danmark.