Telia går i hælene på TDC og hæver igen mobilpriser

Teleselskabet Telia hæver for anden gang på to måneder prisen på sit billigste mobilabonnement og går dermed i fodsporene på TDC, der tidligere på måneden satte prisen op.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På Telias hjemmeside står abonnementet "4FUN" til 129 kr. om måneden, hvor man som kunde får 2GB data og ti timers tale i Norden og Baltikum.

Tidligere stod det tilsvarende abonnement til 109 kr. om måneden, men her fik man kun 2GB data og seks timers tale, som kun var i Danmark. Dermed skal man betale 20 kr. mere for det billigste abonnement.

Telias prisforhøjelse kommer i forlængelse af, at TDC i starten af december hævede priserne på sine billigste abonnementer med 10 kr. til 119 kr. på tværs af brandsene TDC, Telmore, Yousee og Fullrate.

Derimod er de to øvrige storkonkurrenter på det danske marked, Telenor og "3", endnu ikke hoppet med på den seneste prisforhøjelse.

Priserne har generelt set været opadgående, siden Telia og Telenor i september droppede at fusionere forretningerne på det danske marked, som følge af at selskaberne ikke kunne blive enige med EU-Kommissionen om vilkårene.

Efterfølgende valgte TDC i starten af oktober at hæve priserne med 10 kr. på de billigste abonnementer, og her fulgte de tre konkurrenter med på forhøjelsen.

I starten af december forsøgte TDC endnu en gang, og her er Telia altså hoppet på vognen.

Teleselskabernes begrundelse for at hæve priserne er at skabe en mere lønsom forretning, hvor der også er råd til investere i forbedringer af netværkene.