Telia fyrer sin mobilchef

Bestikkelsesskandale har lammet mobildirektøren, som kun har siddet på posten i et år.

Tero Kivisaari nåede kun at være mobildirektør for et af verdens ti største mobilselskaber i et år. Foto: Telia Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svensk-finske telegigant Telia har fyret sin mobilchef efter blot et år på posten for hans rolle i en prekær bestikkelsessag.

Finske Tero Kivisaari blev i september sidste år øverst ansvarlige mobildirektør for hele Telias verdensomspændende forretning. Han var da ansvarlig for Telias mobilforretning i Eurasien.

Det var her, at en bestikkelsessag eksploderede, da svensk TVs dybdeborende program, Uppdrag Granskning, afslørede, hvordan Telia havde bestukket sig til en 3G-mobillicens i Usbekistan gennem et skuffeselskab i Gibraltar med særdeles tætte forbindelser til Usbekistans diktators datter, som er ansvarlig for teleområdet i Usbekistan.

Umuligt at arbejde

Bestikkelsesskandalen medførte, at Telias topchef Lars Nyberg og store dele af bestyrelsen er gået af, selv om de tilsyneladende ikke personligt var indblandet i sagen.

»Tiro Kivisaaris rolle i Telia Soneras kritiserede investeringer i Usbekistan og opmærksomheden om disse har gjort det umuligt for ham at handle med den eksterne og interne autoritet, som chefen for vort største forretningsområde har brug for. Vi er derfor blevet enige om, at han forlader sin stilling,« siger Telias nye topchef, Johan Dennelind, i en meddelelse.

Sverker Hannervall er blevet udpeget som midlertidig mobilchef.

Tero Kivisaari afløste Håkan Dahlström som mobildirektør for et år siden.