Telia fyrer 43 medarbejdere

Presset på økonomien tvinger Danmarks tredjestørste teleselskab ud i fyringsrunde.

Onsdag er 43 medarbejdere i Telia Danmark blevet fyret. Arkivfoto: Telia Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks tredjestørste teleselskab, Telia, har onsdag fyret 43 medarbejdere.

Det sker, fordi den danske forretning af den svensk-finske telegigant er presset.

»Vi kan bekræfte, at vi i dag har opsagt 43 medarbejdere. Det skal sættes i forhold til 1.080 fuldtidsstillinger, og i det perspektiv er det ikke så voldsomt. Men det er altid ærgerligt og trist at afskedige folk. Vi har gjort det, fordi vi har en »Annual Operating Plan« (forretningsplan, red.) med nogle finansielle mål, som vi ikke kan nå alene med de mange effektiviseringer og tilpasninger, som vi allerede har gjort i vores forretning,« siger administrerende direktør Morten Bentzen i en kortfattet, skriftlig kommentar til Berlingske.

Det fremgår ikke, hvor i Telia der er sket fyringer.

Telia fremlægger regnskab for julekvartalet på fredag, den 29. januar.

Længe mellem fyringsrunder

Den hårde mobilkrig mellem de fire store selskaber har slidt hårdt på dem alle, men det er længe siden, at der har været egentlige, større fyringsrunder.

Morten Bentzen afviste i oktober 2015 over for Berlingske, at den aflyste fusion mellem Telia og Telenor ville få indflydelse på bemandingen i Telia Danmark i form af fyringer.

»Det har vi ingen planer om. Men vi er i telebranchen, og vi skal derfor sikre en fornuftig drift og klart have ny indtjening. Derfor skal vi finde andre måder, som vi kan tage flere penge for vores produkter,« sagde han.

Morten Bentzen overtog i oktober 2015 jobbet som administrerende direktør for Telia i Danmark efter Søren Abildgaard, som rykkede til Telias hovedsæde i Stockholm efter fem år på posten i Danmark.