Telia fyrer 100 trods godt kvartal

Prikkerunde. Telia Danmark beskriver 3. kvartals resultat, som det bedste nogensinde - alligevel afskediger koncernen 90 til 100 medarbejdere i Danmark.

90 til 100 ansatte i Telia Danmark kan se frem til at miste sit job. Det er på trods af, at 3. kvartal 2006 gav resultat på 129 millioner danske kroner, hvilket er det bedste kvartalsresultat for Telia nogensinde.

Det er en konsekvens af omstrukturering, at Telia Danmark planlægger at nedlægge 90-100 fuldtidsstillinger.

- Telia vil igen rette blikket udad mod markedet for at genvinde markedsandele og udvikle kundebasen. Men den skærpede konkurrencesituation kræver, at vi kan reagere langt hurtigere på kundernes behov, end vi er i stand til nu. For at leve op til disse krav er det nødvendigt at tilpasse organisationen, så den får en størrelse og opbygning, der kan give os øget tempo og endnu bedre kundefokus. Kun på dén måde kan vi nå vores mål og fortsat leve op til vores ambition om at være udfordreren på markedet," siger Jesper Brøckner, adm. direktør for Telia Danmark.


Forhandlingerne med medarbejderne forventes at begynde i næste uge. Den nye organisation forventes at være på plads inden årets udgang. Omstruktureringerne gælder dog ikke Telia Stofa A/S.

Omsætningen i tredje kvartal 2006 steg til 1,527 milliarder danske kroner i forhold til samme kvartal sidste år, hvor omsætningen lå på 1,489 milliarder kroner. Fremgangen skyldes ifølge Telia en fortsat vækst i trafikforbruget samt et øget salg af mobiltelefoner.