Telia fortsætter priskrig på 4G

Slagtilbuddene på de nye supermobilnet er udløbet, men Telia fortsætter med at være 100 kroner billigere om måneden end konkurrenten, TDC.

Den store prisforskel på adgangen til de nye og langt hurtigere supermobilnet fortsætter. Telia lægger sig bevidst under TDC. Arkivfoto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere

Telia fortsætter priskrigen på det nye supermobilnet. Selv om introduktionstilbuddene er udløbet, kan der stadig spares 100 kroner om måneden ved at vælge Telia frem for TDC.

Telia, som er Danmarks tredjestørste mobilselskab men Nordens ubestridt største, sælger nu 4G-abonnementer for 299 kroner om måneden, mens TDC tager 399 kroner for sit månedsabonnement. De to selskaber er endnu de eneste, der sælger 4G (eller teknisk mere korrekt LTE) til danskerne, som skal gøre det langt hurtigere og mere stabilt at være på Internet fra en mobiltelefon eller en bærbar PC.

Dobbelt overraskelse

Til stor overraskelse for begge selskaber valgte de begge 10. oktober 2011 som den store lanceringsdag. TDC åbnede sit 4G-net i de ti største byer, mens Telia udvidede sin hidtil begrænsede dækning til 73 byer. Siden da har begge selskaber knoklet på at nå flere byer, ligesom de massivt har markedsført de nye muligheder.

4G har typisk fem-ti gange højere datahastighed end de nuværende 3G-forbindelser og dermed kunne bruges til tungere opgaver som f.eks. direkte TV, onlinespil eller overførelse af meget store datafiler, typisk billeder og film.

TDC afviser priskrig

TDCs koncernchef Henrik Poulsen afviste over for Berlingske Business i begyndelsen af november, at TDC vil gå ind i en priskrig på de nye supermobilnet, selv om Telia intetanende halverede prisen på sit, samme dag som TDC lancerede sit 4G-net.

»TDC har ikke noget ønske om på nogen måde at gå ind i en priskrig. Priserne er allerede meget lave, og både selskaber og kunder har interesse i at sikre, at vi får de nyeste teknologier og innovation til Danmark så tidligt som muligt. Hvis det kører ned i en spiral, er det ikke muligt. Der er nok også folk, der vælger, hvilke selskaber og produkter de har tillid til og får den bedste service hos,« sagde Henrik Poulsen.

4G nu som trådløst hjemmenet

Telia har netop lanceret den første 4G-router. Dermed kan 4G-abonnementet bruges som trådløst net derhjemme, hvor flere kan dele forbindelsen, når først SIM-kortet fra det USB-modem, som man hidtil har brugt, sættes i routeren i stedet.

Samtidig kommer nu i Sverige den første tavle-PC, der kan køre 4G, og det forventer Telia sig meget af.