Telia eller Telenor kan gå igen om to år

Skulle sammenlægningen af de to selskaber i Danmark blive en fiasko, kan begge selskaber gå igen efter to år.

Fusionsaftalen mellem Telia og Telenor rummer mulighed for, at en af parterne kan træde ud igen efter to år. Arkivfoto: Thomas Vilhelm Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Vilhelm
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis fusionen i Danmark mellem Telia og Telenor skulle ende i gnidninger eller andre problemer, kan begge selskaber sige »tak for alt« om to år.

Det fremgår af den aftale, som de to giganters koncernfinansdirektører underskrev onsdag morgen, kort før meddelelsen om selve fusionen, der er enestående i verden, blev sendt ud.

»Begge ejere kan træde ud efter to år,« sagde Telenors koncernfinansdirektør Richard Olav Aa på en telekonference onsdag morgen, hvor koncernerne fortalte om fusionen.

Norskejede Telenor er Danmarks næststørste og svensk-finske Telia tredjestørste teleselskab efter TDC og foran »3«. Når de to kan slå deres danske forretninger sammen, sådan som de om få uger afslutter at slå deres mobilnet i Danmark sammen, vil de sidde på en markedsandel på 40 procent af mobilkunderne mod TDCs 41 procent. Men både Telia og Telenor har gennem de seneste kvartaler været på storhugst af kunder - både privatkunder og erhvervskunder - hos netop TDC og vil derfor kunne overhale den hidtidige gigant på det danske marked.

TDC er størst på alle områder: mobiltelefoni, fastnettelefoni, internetforbindelser og TV.

Telenor og Telia forventer en betydelig besparelse ved at kunne slå deres selskaber i Danmark sammen, og de åbner begge for muligheden for betydelige nye investeringer, når de fremover kan dele regningen.

Hvad det nye selskab skal hedde, og hvilken indflydelse det vil få på især mobilmarkedet, som har været i intens priskrig gennem snart ti år, er endnu for tidligt at sige.