Telia dropper sine taletidskort

Danmarks tredjestørste teleselskab lukker for salg af skrabekort i kiosker og dagligvareforretninger om to uger. Det kan få betydning, hvis man bruger taletidskort til f.eks. sommerhusets varmeanlæg.

Det er slut med taletidskort fra Telia ved udgangen af februar. Foto: Telia Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Om 14 dage er det slut med at købe taletidskort hos Telia. 28. februar lukker Danmarks tredjestørste teleselskab for muligheden for at købe taletids- eller skrabekort i kiosker og dagligvareforretninger, og 30. april bliver sidste dag, hvor de allerede indkøbte kort kan bruges.

»Der er ingen forretning i det mere, så det kan ikke hænge sammen at holde liv i den del af forretningen. Mobiltelefoni er generelt blevet så billigt, og barrieren for at få et rigtigt mobilabonnement er så lav, så alle kan være med. Man kan sammenligne det med telefonbokse og mønttelefoner. Det er en udvikling, som alle har kunnet se i lang tid, og så er det bare nu, at vi lukker taletidskort, inden det bliver en underskudsforretning,« forklarer Rasmus Avnskjold, pressechef for Telia.

Husk varmeanlægget i sommerhuset!

Dermed følger Telia i hælene på Telenor, som for et år siden ophørte med at sælge taletids-/skrabekort, fordi det allerede da var en underskudsforretning.

Telenor havde dengang 205.000 taletidskortkunder, som blev sluppet løs på det danske telemarked. Telia har i dag registreret 100.000 abonnementer med taletidskort, men de er langtfra alle aktive og omfatter også, når man f.eks. har et SIM-kort til sit varmeanlæg i sommerhuset, så man kan ringe op og tænde for varmen, inden man når frem. Her vil man for 49 kroner om måneden kunne købe et ekstra SIM-kort til sit eget mobilabonnement og sætte i varmeanlægget i stedet.

Taletidskort er også kriminelles foretrukne mobilabonnementer, fordi det er køb-og-smid-væk og dermed nemt at skifte til et nyt nummer. Til gengæld har mange turister også glæde af taletidskortene, så de undgår de ofte skyhøje roaminggebyrer, som man ellers skulle betale for at bruge sin telefon og frem for alt internetforbindelse, når man er på besøg i et andet land.

Kan få pengene tilbage

Ifølge Erhvervsstyrelsens officielle telestatistik, hvis nyeste udgave kun dækker første halvår 2016, var Lycamobile det selskab i Danmark med flest aktive taletidskort ude, nemlig 194.000. Lebara var nummer to med 179.000 taletidskort, Telenor nummer tre med 115.000, Telia nummer fire med 105.000 og TDC nummer fem med 102.000 taletidskort.

Efter 30. april kan man ikke længere bruge sit Telia-taletidskort. Hvis der er penge tilbage på kortet, kan man - mod at betale 50 kroner i gebyr - få dem retur. Man kan også få overført sit nummer til et almindeligt mobilabonnement, så man beholder samme nummer som hidtil.