Telia-chef øjner exit efter skandaler

TeliaSoneras topchef overvejer at forlade posten tidligere end ventet efter nogle stormfulde måneder med korruptionsanklager mod selskabet.

Lars Nyberg, adm. direktør i Telia Sonera, har været hos selskabet siden 2007. Fold sammen
Læs mere
Foto: SCANPIX
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været nogle heftige syv måneder for TeliaSoneras adm. direktør Lars Nyberg, der fik plads i direktørstolen tilbage i 2007.

Da han tog stillingen, var det for at tage udfordringen med at vende selskabet, men i år er det i stedet kontrollen med TeliaSoneras plads i lande som Hviderusland og Usbekistan, der har fyldt på skrivebordet.

"De seneste syv måneder har ikke været så sjove," siger Lars Nyberg, adm. direktør i TeliaSonera til ft.com i sit første udvidede interview siden korruptionsanklager i Usbekistan for to måneder siden kom på dagsordenen.

En svensk TV-station anklagede Telia for at have købt deres licens til teleselskaberne i Usbekistan fra en selskab, som har tilknytning til præsidentens datter. Lars Nyberg benægter enhver form for korruption og kalder det til ft.com en "galopperende sygdom".

"Det vi gjorde dengang var generel praksis, og jeg er overbevist om, at det var inden for lovens rammer. For fem år siden skulle du aktivt gøre noget for at bryde loven. Nu kan du risikere at bryde loven, selvom du ikke foretager dig noget. Der er en kæmpe forskel," siger Lars Nyberg, adm. direktør i TeliaSonera til ft.com.

Efter anklagerne mod Telia er der løbet rygter om Lars Nybergs position i firmaet. Flere har skrevet om, at han måske ville træde tilbage eller endda blive fyret, hvilket fik bestyrelsen til at gå ud i sidste måned og vise, at de fortsat troede på ham og bakkede op om hans arbejde.

Men den 60-årige Lars Nyberg øjner selv en tidligere exit, hvis muligt. Hans kontrakt løber ud i slutningen af næste år, men bestyrelsen har allerede påbegyndt arbejdet med at finde hans afløser. Og hvis han har mulighed for at træde til tidligere, så er Lars Nyberg klar til at forlade direktørstillingen.

"Jeg tror, jeg vil blive nødt til at tilpasse mig omstændighederne," siger han til ft.com.