Telia-ansatte slap billigere

Det blev ikke så slemt som først antaget, da Telia i dag havde prikkerunde. Lidt over 100 måtte forlade selskabet - 50 mindre end forventet.

"Denne gang kan vi desværre ikke ekspandere os ud af det," siger Telia-chefen Jesper Brøckner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nanna Kreutzmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var slemt - men det kunne have været værre, da Telia i dag vinkede farvel til stribevis af ansatte. På forhånd var det ventet, at selskabet ville fyre omkring 150 ansatte - men i praksis var det kun omkring 100 Telia-ansatte, der nu er forhenværende.

Selv om nyheden om fyringer i Telia kom som et et lyn fra en klar himmel, har telebranchen over en bred kam blødt arbejdspladser gennen længere tid. Også Telenor - fusionen mellem det tidligere Cybercity og Sonofon - har meddelt at 125 ansatte må forlade deres stillinger. Hos TDC har det i årevis været et erklæret mål, at der skal skæres i bemandingen med omkring fem procent årligt.

»Det er en trist dag, for det er jo sidste udvej, når man vælger at sige farvel til dygtige medarbejdere. Men vi er nødt til at tilpasse vores omkostninger til vores udgifter, og denne gang kan vi desværre ikke ekspandere os ud af det,« siger Telia-chefen Jesper Brøckner.

Telia er i færd med en meget omkostningstung udbygning af 3G-nettet over hele landet og kalkulerer samtidig med, at der skal slippes store beløb i de kommende LTE-auktioner, hvor teleselskaberne igen må til lommerne for at købe de frekvenser, der skal danne grundlag for fremtidens mobile tjenester. LTE vil kunne tilbyde danskerne ekstremt hurtige netforbindelser via mobilnettet, men Jesper Brøckner har været skarp kritiker af, at teleselskaberne skulle til lommerne igen, selv om de dårligt har fået en forretning ud af 3G-nettet, som de også måtte slippe milliarder for at få lov at bygge.

Teleselskaberne har generelt været robuste overfor økonomiske nedture, men er til gengæld plaget af, at priserne på telefoni er under pres på grund af den knivskarpe konkurrence i Danmark.