Teletopchefer: Mobilkrigen fortsætter

Sammenlægningen af Telia og Telenor vil ikke afblæse priskrigen på mobilområdet, siger de to giganters europadirektører.

Telenor og Telia fusionerer i Danmark. Robert Andersen fra Telia Europa og ansvarlig fra Telenor Kjell Morten Johnsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne vil fortsat opleve en intens priskrig, selv om Telia og Telenor i slutningen af 2015 slår deres selskaber sammen som det første sted i verden. Til gengæld er det endnu uvist, hvor mange af de nuværende ansatte i de to selskaber, som også har et job dér til den tid.

»Priserne er kun gået én vej: Ned. Det er godt for forbrugerne. Jeg tror, at konkurrencen vil fortsætte med at være meget stærk. Der er så mange lavprisselskaber, som er ret aktive, så denne transaktion sker for at øge effektiviteten i det nye selskab,« sagde Telenors europadirektør, Kjell-Morten Johnsen, på et pressmøde om fusionen onsdag middag.

Lige i hælene på TDC

Sammenlægningen gør Telia og Telenor til Danmarks næststørste teleselskab med en markedsandel på mobiltelefoni på 40 procent, hvilket er lige i hælene på TDCs 41 procent.

»Vi forventer en EU-godkendelse af sammenlægningen i slutningen af 2015. Indtil da kører Telia og Telenor i Danmark videre som to selvstændige selskaber. Den krystalklare besked til ledelserne i Danmark er: I konkurrerer. Der er ingen garanti for, at godkendelsen kommer. Vi tror det, men det er ikke vores beslutning. Vi skal stå så stærkt som muligt, hvis det skulle ske, at godkendelsen ikke kommer,« sagde Kjell-Morten Johnsen.

I Norge rystede konkurrencemyndighederne i mandags på hovedet over Telias planlagte opkøb af Tele2s norske forretning, fordi man frygter for konkurrencen.

Intet navn endnu

Der er ikke sat navn på det nye selskab. Det bliver op til den nye bestyrelse og den nye ledelse at afklare. Der skal dannes en bestyrelse med syv medlemmer, hvoraf de tre udpeges af Telia, de tre af Telenor og en uafhængig bestyrelsesformand i fællesskab af de to selskaber, som også er gået i gang med at søge efter en egentlig daglig ledelse til selskabet.

»Vi gør dette for at blive en meget klar og stærk nummer to på det danske marked. På TV-området er vi relativt svage, og det samme gælder på faste internetforbindelse. Men det kræver ikke nødvendigvis en fast forbindelse at se TV. Det kan foregå via mobilnettet, og her vil vi arbejde sammen,« fastslog Telias europadirektør, Robert Andersson.

 

LÆS MERE