Teletopchefer: Ja, vi er nogle tøsedrenge

Dansk telebranches top erkender, at de ikke har turdet sige fra over for minister og myndigheder.

»A er ingen tøsedreng,« hed daværende folketingsmedlem Kresten Poulsgaards erindringsbog fra 2000. Samme sætning kan de danske teletopchefer ikke skrive under på. Foto: Henrik Ole Jensen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Højst usædvanligt indrømmede topcheferne fra landets fire største teleselskaber i åbent forum, at de har været nogle tøsedrenge.

Det skete, da den danske telebranche tirsdag holdt sin årsdag, Tele2010, i Ingeniørernes Hus i København. Teletopcheferne for TDC, Telia, Telenor og »3« rundede - sammen med tidligere TDC-topchef Kim Frimer, der i dag er administrerende direktør for Verdo, tidligere Energi Randers - dagens program af som paneldeltagere, hvor de godt 150 deltagere frit kunne stille spørgsmål om dagens udfordringer ved at drive teleselskab i Danmark.

Pinligt

Og det gjorde blandt andre teleanalytiker John Strand, direktør i Strand Consult:

»Er I ikke simpelt hen en flok tøsedrenge, der ikke har turdet sige fra over for minister og myndigheder?« spurgte han krystalklart med henvisning til den stadige brok over, at telebranchens muligheder for at handle er begrænset af reguleringer.

John Strand understregede også det pinlige i, at 40 procent af danskerne i dag er IT-analfabeter, selv om vi bryster os af at være teknologisk helt fremme i skoene.

»I stedet for at stjæle kunder fra hinanden ligger der temmelig mange skillinger i at få de sidste 40 procent af danskerne med,« sagde han.

Ja, jo...

Bemærkningerne medførte en del forstemthed i panelet.

»Jeg er helt enig i, at vi skulle have haft den helt almindelige dansker, heriblandt de 40 procent IT-analfabeter, med, så de er i stand til at bruge teknologien. Jeg er 100 procent enig i, at der er en stor vækstmulighed,« indledte Jesper Theill Eriksen, TDCs mobildirektør.

Jesper Brøckner, administrerende direktør for Telia, fulgte op:

»Jeg er enig i, at vi ikke har gjort nok - selv om vi har gjort meget! Det er de regulatoriske rammer, der strammer. Vi skal gøre mere og har måske ikke gjort nok,« sagde han.

Telenors topchef i Danmark, Henrik Clausen, gav direkte John Strand ret:

»Ja, det er vi nok nødt til at tage på os,« sagde han.