Teletopchef ønskede mindre direktion

TDCs direktion var blevet for stor, og ved at omfordele opgaverne får alle bedre indblik i andre dele af den store telekoncern, siger den nye topchef.

Koncernchef Carsten Dilling slanker TDCs direktion fra ti til otte mand og omfordeler ansvarsområderne. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Carsten Dillings udnævnelse til ny topchef i Danmarks største telekoncern, TDC, 2. juli åbnede samtidig for muligheden for at rokere helt om i TDCs direktion, som nu er blevet slanket fra ti til otte mand.

Det skete i forbindelse med onsdagens kvartalsregnskab, hvor Carsten Dilling rokerede rundt på ansvarsområderne uden dog at trække nye folk ind.

Populært sagt har du rystet posen med chefer. Hvordan gør det en forskel for TDC, når det er de samme mennesker?

»Det gør en meget stor forskel, og den slags skal man kun gøre, hvis man ønsker at fastholde et meget stærkt ledelseshold. Den ledelsesressource, som jeg sidder med i TDC, er i forhold til branchestandarden en gave. Derfor er det helt centralt at fastholde det ledelseshold, som samtidig arbejder ekstremt godt sammen, og som siden TDCs genintroduktion på børsen har bevist, at det kan levere resultater,« siger Carsten Dilling til Business.dk.

Datterselskaber skal spille med musklerne

Han understreger det vigtige i at fastholde en organisation, som er bygget op efter de mange markeder, som TDC arbejder på.

»Det er også væsentligt at fastholde den strategi, som vi har kørt, med mange varemærker og datterselskaber, som fungerer som meget autonome enheder. De skal have lov til at spille med musklerne hver især og samtidig være forpligtet til at søge de fordele, som en stor koncern giver. Endelig har mit ønske været en lidt mindre direktion. Før var vi ti, nu er vi otte,« siger Carsten Dilling.

Men får man nok nyt ud af de samme mennesker ved at give dem helt nye ansvarsområder?

»Det mener jeg bestemt og har allerede kunnet mærke det i forberedelserne til ændringerne hen over sommeren. Det giver en ekstrem energi og dynamik samt friske øjne på forskellige områder. Det giver større indblik i hinandens forretninger, så man bedre kan hjælpe, støtte og udfordre hinanden,« siger Carsten Dilling.

TDC er i nordisk sammenhæng det mindste af de nationale teleselskaber, men i Danmark er TDC størst på alle områder: fastnettelefoni, mobiltelefoni, bredbånd og TV. TDC ejer lavprismobilselskaberne Telmore, Onfone og M1 samt kabel-TV-selskabet YouSee, Danmarks største.

Carsten Dilling afløste Henrik Poulsen, som med udgangen af august forlader TDC for at blive koncernchef i Danmarks største energiselskab, DONG Energy, efter Anders Eldrup, som forlod selskabet efter uroen om aflønning af direktionsmedlemmer.