Teletopchef: Danmark for lille til fire teleselskaber

Fire landsdækkende mobilnet er for mange, siger TDCs topchef, der forudser konsolidering på det danske mobilmarked.

TDCs topchef, Henrik Poulsen, forventer konsolidering på det danske mobilmarked. Arkivfoto: Linda Henriksen, Scanpix Fold sammen
Læs mere

Danmark er for lille et land og konkurrencen for hård til, at der er plads til fire landsdækkende teleselskaber med fire mobilnet.

Det siger TDCs topchef, Henrik Poulsen.

På en analytikerkonference mandag eftermiddag oven på store ændringer i TDCs ledelse omtalte Henrik Poulsen flere gange den intense konkurrence, som er på det danske mobilmarked. I øjeblikket generer den lille og svært underskudsgivende mobilprovokatør, Onfone, de store markant - så markant, at det indtil nu har kostet Telias danske direktør og mandag også TDCs privatkundedirektør jobbet.

Alle er ængstelige

»En konsolidering af det danske marked drøftes hele tiden. Det er ingen hemmelighed, at jeg ikke mener, at det danske marked på lang sigt er i stand til at have fire operatører (teleselskaber, red.) med fire net. Hvordan det i praksis vil ændre sig, handler meget om, hvordan markedet ændret sig. Men alle er ængstelige ved udsigterne fremover for fire operatører,« sagde TDCs topchef.

Han ville ikke ud i en konkret diskussion om det private mobilmarked, men TDC fastholder forventningerne for 2011.

Fire teleselskaber har egne, landsdækkende mobilnet: TDC, Telenor, Telia og »3«.