Teleselskabet »3« trækker i håndbremsen

Voldsom kundefremgang er standset brat for teleselskabet »3«. På tre måneder har teleselskabet kun fået 1.000 nye kunder.

»3«s lavprisselskab, Oister, kører på med mobilpriser, der ifølge konkurrenterne er så aggressive, at man ikke kan tjene penge på dem. Alligevel udebliver kunderne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Teleselskabet »3«s voldsomme kundefremgang gennem flere år er brat bremset - der er nærmest trukket i håndbremsen.

I januar-marts fik »3«, der også ejer lavprisselskabet Oister, kun 1.000 nye mobilkunder efter adskillige kvartaler med omkring 20.000 ekstra kunder i butikken hvert kvartal. »3«-koncernen har nu 1.127.000 mobilkunder.

Færre penge i kassen

Oveni rammes »3« af tilbagegang i omsætningen og indtjening. Omsætningen i 1. kvartal blev på 746 millioner kroner mod 757 millioner for et år siden og hele 940 millioner i julekvartalet. Driftsresultatet er nu på 146 millioner kroner mod 152 millioner for et år siden og 163 millioner for tre måneder siden. Indtjeningsmargenen ligger på 20 procent - samme niveau som for et år siden, hvor konkurrenten Telias er nede på 9,8 procent.

»3« og navnlig Oister har ellers kørt hårdt på med slagtilbud, som tirsdag morgen af Telias topchef i Danmark, Søren Abildgaard, blev kaldt »meget, meget aggressive«. Alligevel har det kun givet 1.000 nye kunder, hvor Telia i samme periode - januar-marts - fik 25.000 nye mobilkunder og 4.000 nye bredbåndskunder. »3« har også markeret sig ved at fjerne ekstrapriserne på at bruge sin mobiltelefon og sit dataabonnement i en lang række europæiske lande, så priserne er de samme, som hvis man var hjemme i Danmark.

»3« og Telia har været storaftagere af mobilkunder fra TDC, som på et år har sagt farvel til 113.000 mobilkunder.

»3« ejes med 60 procent af hongkongkonglomeratet Hutchison Whampoa og med 40 procent af den svenske milliardærfamilie Wallenbergs investeringsselskab, Investor AB.

Øget spænding om TDCs tal

»3« er nummer fire i Danmark efter TDC, Telenor og Telia. Telenor og Telia afventer EUs godkendelse af at kunne slå deres forretninger i Danmark sammen, hvilket vil gøre dem lige så store på mobilområdet som TDC. TDC sidder på 41%, Telenor/Telia sammenlagt på 40%, »3« på 13%, mens øvrige, mindre selskaber har 6%.

»3« beskedne fremgang øger spændingen om regnskaberne fra Telenor og TDC, som kommer henholdsvis 6. og 7. maj. Telenor har dog, siden fusionsplanerne blev offentliggjort i december 2014, valgt at gå stort set i sort og mørklægge alle oplysninger om sit danske selskab bortset fra præcis antallet af mobilkunder. Ingen øvrige kundetal eller regnskabstal offentliggøres, fordi den norske koncern betragter Telenor Danmark som et selskab under afvikling, hvorfor det ikke længere tæller med i det store regnskab.