Teleselskabet »3«s indtjening daler trods mange nye kunder

Selv om 22.000 danske mobilkunder skiftede til teleselskabet »3« i april, maj og juni, og der har været endnu større kundevækst over det seneste år, så kan indtjeningen ikke følge med op.

3 havde ved udgangen af juni 1.190.000 kunder i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om 22.000 danske mobilkunder skiftede til teleselskabet »3« i april, maj og juni, og der har været endnu større kundevækst over det seneste år, så kan indtjeningen ikke følge med op.

Det viser regnskabet fra det svenske selskab Investor AB, der ejer 40 pct. af aktierne i 3 og har gjort status for andet kvartal tirsdag morgen.

På det danske marked måtte »3« sande, at driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger, EBITDA, lød på 126 mio. kr. i andet kvartal, hvilket er et fald fra 147 mio. kr. i samme periode året før.

Overskudsgraden, EBITDA-marginen, dykkede i andet kvartal til 18 pct. fra 22 pct. sidste år og lyder på 19 pct., hvis man ser på de seneste fire kvartaler.

Teleselskabet »3« sætter ingen ord på markedsudviklingen i regnskabet, og det har ikke været muligt at få en kommentar fra topchef Morten Christiansen, der er i udlandet.

»3« havde ved udgangen af juni 1.190.000 kunder i Danmark. Selskabet er det mindste af de fire store selskaber på det danske telemarked, men er af flere iagttagere blevet spået som en mulig køber af Telias danske forretning, som muligvis kan være på vej mod et salg.

Konkurrenten Telenor er ligeledes kommet med regnskab tirsdag morgen. Det viste, at selskabet har mistet 18.000 kunder i april, maj og juni, mens markedet fortsat bliver beskrevet som konkurrencepræget med pres på priserne.

Telia og TDC kommer med regnskab henholdsvis 20. juli og 10. august.