Teleselskabet »3« fortsætter lille fremgang

Endnu 15.000 mobilkunder har i julekvartalet skiftet til »3« og datterselskabet Oister, som samtidig tjener flere penge men kun når halvdelen af sit mål for 2015.

»3« nåede kun lige under halvdelen af sit mål for nye kunder i 2015 men tjener flere penge. Arkivfoto: »3« Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det lille af de fire store teleselskaber i Danmark, »3«, fortsætter med at tage nye mobilkunder ind. 15.000 flere valgte i oktober-december »3« og datterselskabet, lavprisselskabet Oister, og selskabet er nu oppe på 1.174.000 mobilkunder.

Dermed må »3« erkende, at det ikke lykkedes at nå målet om 100.000 flere mobilkunder i 2015. Det lykkedes kun at få under halvdelen, 48.000, ind i folden, om end det sker på et meget hårdt marked, hvor der kæmpes om hver eneste kunde, hvilket koster selskaberne store summer.

»3« og især Oister har fortsat den aggressive stil med tryk på priserne, samtidig med at »3« har gjort det muligt at tale og bruge data til danske priser i stadig flere lande verden over, senest blandt andre USA. Det har i begge tilfælde trukket mange nye kunder til.

Tjener flere penge

Omsætningen for »3« var i oktober-december på 802 millioner kroner. Det er en del mindre end for et år siden, hvor »3« solgte for 940 millioner kroner. Til gengæld går driftsresultatet frem fra 418 millioner kroner sidste jul til nu 428 millioner, og overskudsgraden er vokset fra 17 til 26 procent, fremgår det af regnskabet, som kom torsdag morgen.

Alle de fire store teleselskaber i Danmark er begyndt at sætte priserne op ved siden oktober at fjerne de billigste abonnementer. Det gælder dog kun for nye kunder, så der vil gå en rum tid, før det slår igennem i regnskaberne.

I Sverige har »3« med 36.000 nye mobilkunder rundet de to millioner og kan samtidig mønstre voldsom fremgang på sit driftsresultat - fra 486 millioner svenske kroner for et år siden til nu 539 millioner.

De tre store på vej

»3« ejes med 60 procent af hongkongkonglomeratet Hutchison Whampoa, som har Asiens rigeste mand Li Ka-shing ved roret, mens den svenske milliardærfamilie Wallenbergs investeringsselskab, Investor AB, ejer 40 procent.

Telia, som er Danmarks tredjestørste teleselskab, kommer med regnskab fredag morgen, 29. januar, mens TDC fremlægger tal 5. februar og Telenor 10. februar. Telia fyrede onsdag 43 medarbejdere, fordi de opsatte finansielle mål ikke var blevet nået.