Teleselskaberne er bekymrede for sikkerheden af mobilbetaling

En sammenslutning af store teleselskaber vil gøre betaling med smartphones tilgængeligt for alle. Men direktøren er bekymret for sikkerheden.

4T Mobile Payments har siden slutningen af 2012 arbejdet på en løsning, der trinvist skal udbrede mobilbetaling i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne skal få sig nogle bedre sikkerhedsvaner på mobilen, hvis det skal være forsvarligt at bruge mobilbetaling. Det fremgår af en pressemeddelelse fra virksomheden 4T Mobile Payments, der er stiftet af TDC, Telia, Telenor og 3.

Det skriver Version2.

4T forventer snart at lancere en løsning til mobilbetaling, der på sigt skal erstatte behovet for fysiske betalingskort. Og derfor er det ifølge Peter Bredgaard, der er direktør i 4T, vigtigt, at danskerne bliver bedre til at tage tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger på deres smartphones.

»Smartphones åbner i dag en verden af muligheder og de kommende år vil byde på endnu flere mobile muligheder. Om kort tid kan vi begynde at betale med mobilen og gemme alle vores kreditkort, medlemskort og loyalitetskort i den mobile tegnebog. Det betyder, at det bliver vigtigere end nogensinde at huske at beskytte mobilen mod uønskede indtrængende«, siger Peter Bredgaard, der henviser til en undersøgelse fra Epinion, der viser, at hver tredje danske smartphone-ejer ikke bruger en adgangskode.

4T Mobile Payments har siden slutningen af 2012 arbejdet på en løsning, der trinvist skal udbrede mobilbetaling i Danmark. Første trin, der skulle have været lanceret i 2013, er en app, som man kan bruge til at betale for eksempelvis offentlig transport, ligesom man vil gøre det muligt at betale i webshops ved indtastning af mobilnummer og adgangskode. Pengene vil blive trukket fra en Konto hos 4T, som kunden løbende kan indsætte penge på.

Trin to går på at udrulle en NFC-baseret teknologi ude i butikkerne, der skal gøre det muligt at betale med sin smartphone i fysiske butikker. Peter Bredgaard har tidligere udtalt til Jyllands Posten, at man regner med at have udrullet teknologien i 1.200 danske supermarkeder i løbet af 2014.

Deltag i debatten på Version2