Teleselskaber frygter EU-forslag om dataroaming

Europæiske teleselskaber advarer mod et endnu ikke offentliggjort udkast til et EU's lovforslag, der vil eliminere roaming-gebyrer inden for EU's grænser.

Foto: JUSTIN SULLIVAN

En undersøgelse foretaget af den europæiske brancheforening for teleselskaber, ETNO, viser, at lovforslaget kan mindske teleselskabernes pengestrøm med op mod 7 mia. euro ved udgangen af 2020.

Det skriver Financial Times, der er kommet i besiddelse af en kopi af udkastet.

På nuværende tidspunkt er roaming-gebyrer en af de mest profitable kilder til teleselskabernes indtjening, men lovforslaget vil fjerne gebyrerne fuldstændigt. Teleselskaberne frygter, at en fjernelse af gebyrerne vil have en negativ indflydelse på teleselskabernes investeringer i mobile netværk.

- Både telekommunikationsindustrien og Europa har brug for favorable investeringspolitiker. Vi er usikre på, om det, der på nuværende tidspunkt er til forhandling, vil gå den retning, siger Pierre Lourette, vicedirektør for Orange, over for Financial Times.

Andre peger dog på positive elementer i lovgivningen, der skal forsøge at sætte skub i væksten ved at lette adgangen til markedet.

- Der er elementer i lovgivningen, som i det lange løb vil forbedre konkurrencen baseret på infrastruktur, hvilket vil føre til mindre og ikke mere lovning. Det er positivt, siger Matthias Kurth, formand for Cable Europa, der repræsenterer grupper som Liberty Global og Virgin Media.

/ritzau/FINANS