Teleselskaber er størst på IT i Danmark

Endnu en gang er den danske IT-verden kortlagt, og det er teleselskaberne, der stikker ud.

TDC er ikke alene Danmarks største teleselskab men også landets største IT-virksomhed målt på omsætning. Arkivfoto: Jeppe Bøje Nielsen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er teleselskaberne, som er de helt tunge i Danmark, når man ser på IT-branchen. Tre af virksomhederne på top 10-listen er teleselskaber.

Det fremgår af Computerworlds årlige top 100-analyse af den danske IT-verden, udarbejdet i samarbejde med Dansk Regnskabsanalyse.

TDC, der er Danmarks største teleselskab, er i en helt særlig vægtklasse. Omsætningen på 16,4 milliarder kroner i moderselskabet er større end listens nummer to og tre tilsammen, nemlig Also og IBM Danmark. TDC er også den største arbejdsplads i den danske IT-verden med 5.533 ansatte.

TDCs kabel-TV-selskab også med

Fjerdepladsen indtages af norskejede Telenor, der er Danmarks næststørste teleselskab, mens IT-leverandøren Atea - Skandinaviens største - er nummer fem.

Herefter følger KMD - det tidligere Kommunedata, som i dag ejes af den amerikanske kapitalfond Advent - som nummer seks, det TDC-ejede kabel-TV-selskab YouSee er nummer syv, den amerikanske IT-leverandør Hewlett-Packard (HP) er nummer otte, Nets Danmark (dem med dankortet) er nummer ni og teleselskabet »3« - som er indregistreret som Hi3G Denmark Aps - er nummer ti, alle målt på omsætningen.

Computerworlds liste omfatter flere tusinde IT-virksomheder, men kun dem, der er tilmeldt bladets brancheguide og opfylder en stribe betingelser, er med i analysen.