Teleselskaber dropper mobilrabatter

Telia og TDC kan være på vej til at følge Telenors eksempel med at droppe rabatterne til mobiltelefoner. Det betyder dyrere telefoner, men billigere abonnementer i fremtiden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny mobilverden er så småt ved at se dagens lys. Den hidtidige praksis med at give rabatter på mobiltelefoner kan snart være fortid. Fra og med i dag dropper Telenor rabat-systemet, og alt tyder på, at også TDC og Telia er på vej i samme retning.

"Det er en sund og fornuftig beslutning fra Telenor, og TDC har bekræftet, at de vil gå samme vej. Og så er der ingen tvivl om, at Telia også vil på sigt," siger teleanalytiker John Strand.Ved at afskaffe rabatterne på mobiltelefoner vil Telenor nemlig kunne lancere billigere takster på forbruget, hvilket vil mindske forskellen til "discountselskaberne", vurderer han. Hvis de to andre store selskaber ikke følger Telenors eksempel, vil de stå svagere i konkurrencen.

"Når markederne bevæger sig, så gør vi også. Vi står ikke stille," siger Anders Jensen, koncerndirektør med ansvar for TDC Privat til Jyllands-Posten."Så længe politikerne ikke vil tillade, at selskaberne binder kunderne længere, er det den eneste vej frem. Ellers belønner man illoyale kunder. Og de danskere, der nu vil være sure over dyrere telefoner, må glæde sig over billigere pris på forbrug og så i øvrigt kontakte politikerne for at få ændret reglerne," siger John Strand.

Trækket kommer som modspil i den mobilkrig der lige nu raser mellem de store selskaber og opkomlingen Onfone, der på rekordtid har stjålet titusinder af kunder fra de store. Onfone lokker med billige priser, men kører dog med massive underskud. Spekulationen går derfor på, at selskabet udelukkende prøver at irritere de store så meget, at en af dem opkøber selskabet dyrt.