Teleselskab: Stop den auktion nu

»3« vil have stoppet den planlagte auktion til foråret over et nyt og endnu hurtigere mobilnet, indtil der er klarhed over, hvordan de gamle mobilnet kan genbruges.

Morten Christiansen håber, at politikerne vil tænke sig om, inden de på mødet onsdag beslutter at køre videre med en påtænkt auktion over et nyt supermobilnet i Danmark. Foto: 3 Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er håbløst at skulle byde på nye mobillicenser uden at ane, om man om seks-otte måneder ved, om man også har et net at bruge dem på.

Derfor opfordrer den administrerende direktør for teleselskabet »3«, Morten Christiansen, politikerne til at stoppe den planlagte auktion over de kommende 4G-licenser, når Folketingets teleforligskreds mødes onsdag klokken 13.

Byt om

»Politikerne vil til marts 2010 gennemføre en ret uigennemsigtig og profitmaksimerende auktion over de nye 4G-licenser, men først seks-otte måneder senere holdes der auktion over de 2G-mobillicenser, som kan omlægges og bruges til mere avanceret mobiltelefoni. Man burde helt klart vente med 4G-auktionen, indtil man har afklaret det andet,« siger Morten Christiansen til Business.dk.

Han mener, at rækkefølgen favoriserer de nærmeste konkurrenter - TDC, Telenor og Telia -, som i mange år har haft 2G-mobilnet i Danmark, men som nu skal afgive noget af pladsen til en ny spiller for at sikre den konkurrence, som EU kræver.

»Det favoriserer de gamle selskaber. De står bedre, fordi de kender deres net og dermed bedre kan planlægge investeringerne,« siger »3«-direktøren.

Behandl investeringerne ordentligt

Han er netop vendt hjem fra Hongkong, hvor »3«s ejer har til huse. Ejeren havde netop haft besøg af en delegation fra Invest in Denmark med prins Joachim i spidsen.

»Når man bruger så mange kræfter på at trække investeringer til Danmark, bliver man nødt til at behandle dem ordentligt. Dette er et eklatant eksempel på, at det ikke sker. Den ene hånd ved ikke, hvad den anden gør. Og vi har dog være dem, der løb hele det danske 3G-marked i gang,« understreger Morten Christiansen.