Telenors topchef går i 2016

Jon Fredrik Baksaas har sagt ja til at fortsætte i endnu et år, efter at han snart fylder 60.

Jon Frederik Baksaas forlader først sin toppost i den norske telegigant Telenor om endnu et år, har han aftalt med bestyrelsen. Arkivfoto: Noah Seelam, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: NOAH SEELAM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Topchefen for en af verdens største teleselskaber, norske Telenor, trækker sig i 2016.

Jon Fredrik Baksaas, som har siddet ved roret siden 2002, kunne have ladet sig pensionere, når han til november fylder 60 år, men Telenors bestyrelse har bedt ham om at blive et år længere, og det har han accepteret, skriver det norske nyhedsnetsted E24.no.

»Baggrunden for, at vi ønsker at forlænge perioden, er, at han gør det godt. Telenor fungerer godt, og vi ønsker at skabe ro og forudsigelighed om ledersituationen,« siger bestyrelsesformand Svein Aaser til E24.

Fortsætter et år som specialrådgiver

Jon Fredrik Baksaas slutter dermed på topposten 1. januar 2016 og vil derefter fortsætte som specialrådgiver for selskabet i endnu 12 måneder.

Telenor er Norges største teleselskab og Danmarks næststørste og hører til blandt verdens ti største mobilselskaber. Den norske stat ejer 54 procent af selskabet.

Jon Fredrik Baksaas har været i telebranchen i 25 år og sidder tillige i bestyrelserne for det delvis Telenor-ejede russiske teleselskab Vimpelcom, i Svenska Handelsbanken, Det Norske Veritas og for mobilorganisationen GSMA.

Ifølge den norske Finansavisen står Telenor-topchefen til en pension på tre millioner kroner om året med en månedlig udbetaling frem til det fyldte 70. år på 126.000 kroner.

Telia fik ny topchef i 2013

Telenors største skandinaviske konkurrent, svensk-finske Telia, som er Skandinaviens største teleselskab, fik i juni 2013 ny topchef. Den 45-årige Johan Dennelind tiltrådte 1. september med omkring 20 års erfaring fra telebranchen, efter at hans forgænger, Lars Nyberg, og hele topledelsen i Telia blev fyret, efter at svensk TV afslørede, at Telia har betalt millionbeløb under bordet til styret i den centralasiatiske republik Usbekistan for at købe en 3G-mobillicens.