Telenor vil byde på Telia Stofa

Telenor i Danmark er interesseret i at byde på det svenskejede TV-selskab Telia Stofa.

Foto: Søren Svendsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Salgsprocessen ventes at gå i gang i det nye år og finde sted inden for »de første måneder af 2010,« lyder det fra centrale kilder i Telenor til Børsen.

Analysen i Telenor er, at hvis man vil være på det danske TV-marked, skal man have den fornødne styrke og det har Telenor ikke i dag. Teleselskabet forsøgte at købe DONG Energys nordsjællandske fibernet, men DONG Energy valgte at tage imod de over 300 mio. kr., som TDC viftede dem om næsen og vandt budkrigen med.

For 14 dage siden bekræftede Telenor over for Business.dk, at den norske telekoncern »helt klart« vil være interesseret i at købe Telia Stofa.

Salgsplanerne af TeliaStofa blev en realitet i april i år, da Teliasonera flyttede selskabet fra at være en del af hovedkoncernens bredbåndssatsning til at ryge ned under »andre aktiviteter«.

»Vi er ikke længere kerneforretning for Teliasonera, det signalerer selskabet nu. Og det vil sige, at kommer der et godt bud, er vi til salg,« sagde Ole Simonsen, adm. direktør for Telia Stofa i april.

I dag har han ingen kommentarer til, hvor langt man er. Der er endnu ikke gennemført en due dilligence af selskabet, som skal redegøre for de værdier og svagheder, selskabet besidder, erfarer Børsen.

Telenor har ved flere lejligheder åbent meldt ud, at man står klar til opkøb for at styrke selskabets ambition om at blive en stærk nummer to i Danmark efter TDC.