Telenor: Vi kommer stærkt tilbage

Danmarks næststørste teleselskab er ikke slået ud af stort set at måtte melde om tilbagegang på alle linier.

Telenors topchef i Danmark siden maj 2010, norske Jon Erik Haug, forventer at komme stærkt tilbage. Foto: Telenor Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Telenor kommer stærkt igen trods onsdagens kvartalsregnskab med tilbagegang på stort set alle fronter. Det fastslår topchefen i Danmark.

»Nej, jeg er ikke tilfreds med det resultat, som vi nu har fremlagt. Men vi er inde i en periode, hvor vi bygger muskler op. Det handler mere om at så end at høste - og vi kommer stærkt tilbage,« siger Telenors administrerende direktør i Danmark siden maj 2010, Jon Erik Haug, til Business.dk.

Hvornår gør I det?

»Fra nu og fremover!« slår han fast. »Vi er i en fase, hvor vi konsoliderer og opbygger muskler. Vi skal være en udfordrer til TDC, og det er vi allerede, så ambitionerne er ikke ændret.«

Ser fremad efter fyringsrunde

Du måtte i september gennemføre en større fyringsrunde, hvor næsten 200 blev sagt op. Var det det? Er organisationen nu på plads, så man kan se fremad?

»Ja, nu ser vi fremad. Ingen, hverken jeg eller mine konkurrenter, kan naturligvis garantere mod nye runder, for der er fortsat knaldhårdt fokus på omkostningerne, men nu sætter vi fart på,« siger Jon Erik Haug.

Han forventer at se resultater af de investeringer, som Telenor har gjort i at skabe bedre mobildækning i hele landet, og fra nytår begynder varehuskæden Bilka at sælge Telenor-produkter.

Afprøvning af supermobilnet begynder snart

I slutningen af i år begynder Telenor sammen med udvalgte kunder at teste det kommende supermobilnet, LTE (eller i folkemunde 4G). Det vil blive åbnet for danskerne i løbet af 2011 og sikre langt hurtigere datahastigheder, end dagens mobilnet er i stand til at levere. Det er afgørende vigtigt for mobilt bredbånd, hvor bærbare computere med mobilmodem eller avancerede mobiltelefoner får internetforbindelse via mobilnettet.

»Det handler om at beholde de kunder, man har, hvilket er mindst lige så vigtigt som at tage nye kunder fra konkurrenterne. Og vi har ganske store forventninger til mobilt bredbånd,« understreger Jon Erik Haug.

Telenor har firdoblet sin datatrafik i kraft af øget salg af avancerede mobiltelefoner og regulære mobile bredbåndsabonnementer.