Telenor: Vi behøver ikke være i Danmark

Den nye koncerntopchef ser ikke Danmark som et strategisk marked.

Telenor behøver ikke at være i Danmark, fastslår den norske telegigants nye koncernchef, Sigve Brekke. Foto. Telenor Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den norske telegigant Telenor betragter ikke Danmark som et strategisk marked.

Det sagde koncernchef Sigve Brekke onsdag morgen, da han kommenterede selskabets regnskab for juli-september, som i Danmark er endt i et minus på driftsresultatet på 50 millioner norske kroner.

»Telenor behøver ikke at være i Danmark. Det er ikke et strategisk marked for os,« sagde teletopchefen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Udtalelsen kommer lige over en måned, efter at Telenor og Telia aflyste den stort anlagte fusion i Danmark, som skulle have hjulpet de to giganter til at spare 800 millioner kroner om året ved at dele regningen. Fusionen blev opgivet 11. september, fordi EU stillede så skrappe krav til en fusion, at de to selskaber ikke kunne se, at der ville være en forretning i at fortsætte.

»Hovedudfordringen i resten af Europa er Danmark. Konkurrencen er fortsat hård. Vi tror ikke, at vi mister markedsandele, og konkurrenternes margener er ikke bedre end vores. Markedet som helhed udvikler sig dermed ikke i den rigtige retning. Vi undersøger alle strategiske muligheder, men jeg kan ikke sige, hvad de strategiske muligheder er,« sagde Sigve Brekke.

Ser på mulighederne i Danmark

Telenor, som netop igen har rundet to millioner mobilkunder i Danmark, har betragtet sin danske forretning som til salg, siden fusionsplanerne blev annonceret i december 2014 men tog for nylig »Til salg«-skiltet ind igen.

»Vi ser nu på vore strategiske muligheder i Danmark,« hedder det i koncernregnskabet, som kom onsdag morgen.

Den nye melding fra topledelsen er overraskende. Telenors europadirektør, Kjell Morten Johnsen, slog for en måned siden over for Berlingske fast, at Telenor bliver i Danmark oven på mavepusteren.

»Ja, da, vi har til hensigt at blive i Danmark. Hvis ikke havde det været naturligt, at en af os havde overtaget den andens forretning. Det er mere kompliceret at drive et fælles selskab. Ingen af os ville have taget den ekstra udfordring, hvis vi ville væk,« sagde han.

Sigve Brekke overtog i august topposten i Telenor, da Jon Fredrik Baksaas efter 13 år på posten gik på pension. Han har siden ændret direktionen og blandt andet taget alle landechefer - heriblandt konstitueret, administrerende direktør i Danmark, Jesper Hansen - ind i koncerndirektionen.

Telenors koncernfinansdirektør, Richard Aa, slog ved regnskabspræsentationen fast, at koncernen ikke udelukker noget.

»Telenor holder godt fast i et hårdt marked og vil fortsætte med at kæmpe. Men vi er absolut ikke, hvor vi skal være. Vi ser muligheder for at opnå yderligere effektivitet, ikke mindst ved at digitalisere forretningen og kundeservice med en ny IT-platform, som forhåbentlig kan fjerne omkostninger og forbedre resultatet. Men vi er nødt til at se på alle muligheder i Danmark, og vi skal fortsætte med at arbejde meget hårdt på indtjeningen,« sagde han.