Telenor stjæler kæmpekunde fra TDC

TDC mister stor Novo Nordisk-kontrakt til Telenor ved at dumpe prisen, siger TDC.

18.000 Novo Nordisk-ansattes internet- og mobilabonnementer overflyttes inden nytår fra TDC til Telenor. Arkivfotos: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDC har tabt en af sine større aftaler i Danmark med medicinalgiganten Novo Nordisk til konkurrenten Telenor.

Det betyder, ifølge nyhedsbureauet Reuters, at alle 18.000 Novo Nordisk-ansattes internet- og mobilabonnementer betalt af firmaet skifter fra TDC til Telenor inden nytår, oplyser selskabet.

Telenor, der ejes med 54 procent af den norske stat, er Danmarks næststørste teleselskab efter TDC. Ingen af selskaberne vil kommentere aftalen. TDC meddeler dog, at »vi valgte ikke at byde, fordi prisen var for lav, og vi har en generel holdning om, at kvalitet koster penge«.

Dermed fortsætter den hårde kamp om de danske erhvervskunder, som navnlig Telenor har indledt. Telenor har tidligere stjålet en række store, kommunale aftaler fra TDC, hvor TDC også da har klaget over, at Telenor dumper priserne for at få aftalerne. TDC hævder, at det ikke kan lade sig gøre at tjene penge på aftalerne, hvilket Telenor har afvist som urigtigt.

Omsætningen i TDCs erhvervsforretning var i tredje kvartal 1,26 milliarder kroner mod 1,38 milliarder for et år siden. Driftsresultatet (EBITDA) er faldet fra 865 millioner til 741 millioner kroner.