Telenor starter stor efterårsrengøring

Landets næststørste teleselskab halverer antallet af produkter, vil forenkle betalingsmåderne og agter at skifte sine IT-systemer helt ud for at kunne stå godt i den hårde konkurrence.

»Formålet er ret klart: Vi skal forenkle forretningen. Kunderne ønsker enkle produkter, gennemsigtighed, så de stoler på os, og et stærkt netværk.« siger Telenors administrerende direktør, Marek Slacik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjoern Vejloe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks næststørste teleselskab Telenor kaster sig ud i en omfattende oprydning, som skal nedbringe antallet af produkter til både erhvervs- og privatkunder til halvdelen af i dag, samtidig med at Telenors egne IT-systemer vil blive skiftet helt ud, mens mobilnetsammenlægningen med Telia fortsætter.

»Formålet er ret klart: Vi skal forenkle forretningen. Kunderne ønsker enkle produkter, gennemsigtighed, så de stoler på os, og et stærkt netværk. Telebranchen er nok verdensmester i at lancere nye produkter, men det kniber med at optimere alt det, der er sat i gang tidligere. Derfor har nogle kunder potentielt produkter, der ikke længere er relevante, så de ikke får en ordentlig oplevelse. Vi har i dag 160.000 forskellige kombinationer af produkter, som Telenor kan tilbyde i Danmark. Det holder ikke, og det giver fejl. Vi skal ned på omkring halvdelen,« siger Telenors administrerende direktør, Marek Slacik, til Berlingske.

Den store oprydning annonceres tirsdag i forbindelse med Telenors kapitalmarkedsdag i Oslo og vil blive fulgt i de øvrige Telenor-lande, idet konkurrencen på det danske marked er legendarisk.

Oprydningen er allerede gået i gang, for flere produkter har kun få kunder og vil derfor blive lukket. Oprydningen vil tage et lille års tid, men samtidig vil Telenor – ganske radikalt – udskifte hele sin IT-infrastruktur, som i dag er blevet så tung, at den reelt er en klods om benet på den norskejede telegigant, der hører til blandt verdens ti største mobilselskaber, og i Danmark – ud over Telenor-mærket – driver lavprisselskaberne CBB Mobil og Bibob samt ejer TV-udbyderen Canal Digital.

»Vi vælger ikke en trin-for-trin-udskiftning men et samlet skift af hele IT-infrastrukturen, så det ikke tager uger eller måneder. Om 1½-2 år vil det være på plads og vil sikre os et bagvedliggende IT-system, som gør det muligt langt hurtigere at lancere nye muligheder. Det går ikke på, at jo færre produkter man har, jo bedre et selskab er man. Men vi skal kunne levere enklere, mere relevante og opdaterede produkter,« fastslår Marek Slacik, der har siddet i spidsen for Telenor Danmark siden 1. september 2012.

Også betalingsformerne vil der blive kikket kritisk på for at gøre dem enklere og mere gennemskuelige.

Ændringerne vil få betydning for beskæftigelsen – i første omgang i form af flere ansatte.

»For at kunne gennemføre ændringerne må vi ansætte flere, sågar fra udlandet, for at få de rette kompetencer indenhus. Men i sidste ende bliver vi et mere effektivt selskab, hvor vi skal være færre. Men hvilket antal og hvornår det vil ske, vil lige nu være spekulationer,« siger teletopchefen.

Telenor er sammen med svensk-finske Telia, der er Nordens største teleselskab og nummer tre i Danmark efter TDC og Telenor, i gang med at slå mobilnettene sammen i hele Danmark for at skabe det bedst dækkende mobilnet. Det arbejde ventes fuldført med udgangen af 2014.