Telenor runder to millioner mobilkunder

Fortsat flere mobilkunder hos Danmarks næststørste teleselskab, som dog mister omsætning. Navnlig mobilt bredbånd trækker. (Senest opdateret 7.40)

Telenor øger fortsat antallet af mobilkunder, mens flere fastnetkunder lægger røret på. Foto: Telenor Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks næststørste teleselskab har rundet to millioner mobilkunder.

Det norsk ejede Telenor fik i januar-marts yderligere 37.000 mobilkunder og nåede dermed 2.075.000 talende. Indtjeningen steg fra 388 millioner kroner i 1. kvartal sidste år til 408 millioner kroner i år trods en faldende omsætning på især fastnetkunder. Her er der nu 522.000 kunder tilbage mod 576.000 for et år siden.

Det er navnlig mobilt bredbånd - trådløs Internet-adgang fra en avanceret mobiltelefon eller en bærbar PC med mobilmodem -, der har skaffet de nye kunder. Telenor har øget antallet af mobile bredbåndsabonnementer med 36.000 til 151.000 ved at tilbyde en pakkeløsning.

Telenor øgede indtjeningsgraden til 25 procent men har brugt 11,4 millioner kroner på fratrædelser i kvartalet.

Taler lidt mindre

Mobilkunderne taler lidt mere end tidligere og bruger nu i gennemsnit 818 minutter ved telefonen. Det månedlige forbrug er dog nogenlunde uændret - omkring 180 kroner.

I april lancerede Telenor endelig sit svar på TDC Play, en musiktjeneste i samarbejde med norske WIMP, og i maj kommer en filmtjeneste i samarbejde med svenske Voddler. Administrerende direktør Henrik Clausen tror på, at det vil medvirke til at gøre Telenor til »danskernes foretrukne leverandør af mobilt bredbånd«.

Telenor ejer i Danmark mobilselskaberne CBB og Bibob samt TV-leverandøren Canal Digital.

Henrik Clausen, som har siddet i førersædet for Telenor i Danmark i fem år, drager 15. maj til Telenor i Malaysia og afløses af nordmanden Jon Erik Haug.

I Danmark er der 134 mobilabonnementer pr. 100 indbyggere - eller i alt 7,4 millioner, da IT- og Telestyrelsen ved nytårstid gjorde det op.

TDCs regnskab kommer fredag

Telia, som er Nordens største teleselskab men nummer 3 i Danmark, kom 20. april med regnskab. Telia nærmer sig 1,5 millioner mobilkunder, en fremgang på 30.000, men forbruget falder. Til gengæld er anvendelsen af mobilt bredbånd steget godt.

TDC, Danmarks største teleselskab, kommer med regnskab på fredag, den 7. maj.