Telenor politianmeldt for spam

Teleselskabet blev ved med at sende reklamebeskeder ud, selv om dansker både telefonisk og skriftligt havde frabedt sig at få mere.

Trods flere henvendelser fortsatte Telenor med at sende reklamemateriale til dansker. Nu er selskabet politianmeldt for spam. Foto: Telenor Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks næststørste teleselskab, norskejede Telenor, er blevet anmeldt til politiet for at sende reklamemateriale til en dansker, som havde frabedt sig det.

Det skridt har forbrugerombudsmand Henrik Øe taget i sin kampagne for at sikre, at reglerne for markedsføring overholdes i Danmark.

En forbruger havde flere gange ringet til Telenor og frabedt sig at modtage markedsføring pr. brev eller e-post. Telenor blev imidlertid ved med at sende ud, og til sidst skrev forbrugeren til teleselskabet og bad om, at det øjeblikkeligt hørte op.

Siden kom der fire beskeder med markedsføring.

Telenor har oplyst, at forbrugeren nu er slettet i databasen, og at der var tale om en fejl.

Henrik Øe har gennem de seneste knap to år anmeldt en bred række af de danske teleselskaber og internetudbydere for brug på markedsføringsloven, oftest når der manglede den samlede udgift ved reklamer på telefoner m.m. Det har sammenlagt kostet bøder på flere millioner kroner.