Telenor planlægger salg af aktiepost i Vimpelcom

Det norske teleselskab Telenor planlægger et salg af hele selskabets aktiepost i teleselskabet Vimpelcom, der har hovedkontor i Amsterdam.

- Salget af vores aktier er i den bedste interesse for vores aktionærer og i overensstemmelse med Telenors langsigtede strategiske fokus, fastslår Telenors bestyrelsesformand, Svein Aaser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard

Det skriver Bloomberg News.

Nordea vurderer det positivt.

- Vimpelcom udgør ca. 8 pct. af værdien i Telenor, og vi ser udmeldingen som positiv, skriver senioraktiesepcialist i Nordea Jesper Bamberger i en kommentar.

Han fremhæver desuden, at der har været en række uoverensstemmelser mellem ejerne af Vimpelcom de sidste 5-10 år, og når Telenor har udskilt selskabet vil ledelsen kunne fokusere på de dele af Telenor, hvor der skabes værdi.

Telenor sidder på 33 pct. af aktierne i selskabet til en markedsværdi af 20 mia. nkr. svarende til 15,9 mia. kr.

- Vimpelcom, hvor Telenor holder en stor aktiepost uden mulighed for fuldt ud at kontrollere firmaet har være udfordrende. Baseret på en strategi gennemgået af bestyrelsen og den administrerende direktør og efter grundige overvejelser har Telenor-gruppen besluttet af afhænde sine aktier i Vimpelcom.

- Salget af vores aktier er i den bedste interesse for vores aktionærer og i overensstemmelse med Telenors langsigtede strategiske fokus, fastslår Telenors bestyrelsesformand, Svein Aaser, til Bloomberg News.

Telenor oplyser, at salget af Vimpelcom-aktierne ventes at ville give 7,5 mia. nkr. i nedskrivning i tredje kvartal.

Vimpelcom-aktien faldt i tredje kvartal og endte i 4,11 dollar per aktie, hvilket svarer til 27,31 kr., mod en bogført værdi på 5,64 dollar per aktie eller 37,48 kr.