Telenor overvejer at forlade Indien

Korruptionsskandale får regeringen til at skrue priserne på at måtte sælge mobiltelefoni i vejret på verdens hurtigst voksende mobilmarked.

Telenors chef for Asien, Signe Brekke, slår sammen med sine medarbejdere på tromme under en kampagne for Telenors indiske selskab, Uninor, som har oplevet en forrygende kundetilgang med nu 42 millioner kunder og fire procent af det indiske mobilmarked. Foto: Krishnendu Halder, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af den norske telegigant Telenors største satsninger nogen sinde kan ende i en kæmpe retræte. Telenor, som er blandt verdens ti største mobilselskaber og nummer to i Danmark, advarer om, at det vil forlade Indien, hvis priserne på at købe ret til at drive teleselskab i landet ender med at blive skruet så voldsomt i vejret, som myndighederne lægger op til oven på en kæmpe skandalesag. Umuligt at fortsætte »Det vil være umuligt for os at fortsætte driften her,« siger vicedirektør og chef for Telenor i Asien, Sigve Brekke, til avisen Economic Times. En lang række teleselskaber fik tidligere i år inddraget deres mobillicenser af de indiske myndigheder oven på afsløringer af, at mange af dem var erhvervet gennem bestikkelse. Inddragelsen ramte også Telenor, som købte selskabet Unitech, som ejede retten til licenserne. Det opkøbte selskab blev omdøbt til Uninor. Unitech købte licensen, længe før Telenor overtog selskabet. Derfor har Telenor stævnet den indiske regering for 79 milliarder kroner i erstatning, ligesom der også er udtaget stævning mod Unitech. Priserne er skruet op Den indiske højesteret trak 2. februar i alt 122 mobillicenser tilbage, som forskellige selskaber havde købt siden 2008. De indiske myndigheder foreslog tidligere i april et åbent salg af licenserne på ny - men til priser, der er flere gange højere end de oprindelige.