Telenor optimistisk for 2010

Den norske telegigant hæver forventningerne for i år.

Telenors topchef, Jon Fredrik Baksaas, behøver ikke at se helt så nedtrykt ud efter dagens regnskab. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I mandags var det Telia. Onsdag morgen fulgte Telenor med og kom med et kvartalsregnskab, som havde langt bedre tal på bundlinien end forventet.

Norske Telenor, der er Nordens næststørste teleselskab men på verdensplan er det syvendestørste mobilselskab, skruede op for optimismen for resten af året, selv om tallene for juli-september reelt var en tilbagegang.

Massiv satsning i Indien

Driftsresultatet landede på 7,89 milliarder norske kroner mod 8,19 milliarder for et år siden, men det var langt bedre, end hvad analytikerne havde forventet. Telenor har i år satset massivt på at komme ind i Indien, som er verdens nok hurtigst voksende telemarked, og det har kostet penge. Til gengæld har telegiganten på et kvartal hentet fire millioner nye kunder og har nu 7,9 millioner. Ligesom sin svensk-finske konkurrent Telia satser Telenor på de eurasiatiske markeder, hvor der er stor vækst.

Telenors omsætning voksede i juli-september på verdensplan fra 22,8 til 24,1 milliarder norske kroner, og teletopchef Jon Fredrik Baksaas kalder det selv for »et stærkt kvartal«.

Han glæder sig især over væksten i mobil datatrafik i Norden samt satsningen i Indien.

Hæver forventninger

Telenor forventer nu at nå en indtjeningsgrad (EBITDA-margen) på mellem 30 og 31 procent i år mod tidligere forventet 28 procent.

Danske TDC, som i nordisk sammenhæng er en dværg i forhold til Telia og Telenor, fremlægger sit kvartalsregnskab 5. november.